SeaNews Turkey'in haberine göre, Estonya'nın Talinn limanından Texas eyaletinin Houston Limanına gitmekte olan Yunan Arcadia Denizcilik firmasına ait 160.000 DWT'luk 275 metre boyundaki Aegean Angel adlı dev tanker Bermuda'nın 800 deniz mili Kuzey Doğusundan geçmekte iken 8 kuvvetinde havaya yakalandı.

Gemi dev dalgalarla boğuşurken, gemide hasar meydana geldiğinden şüphelenen gemi Kaptanı, yanına 2. kaptan ve Başmühensisi de alarak geminin başüstüne gitti.

Bu esnada gelen dev bir dalga, güverteyi süpürerek Kaptan ve Başmühendisi sürükledi. 2. kaptanın ağır yaralı olarak kurtulduğu kazada Kaptan ve Başmühendis yaşamını yitirdi.

Yunan Denizcilik İdaresi, ABD sahil Güvenlik Teşkilatı'nı arayarak yardım istedi. Bunun üzerine Bermuda'ya yaralı 2. kaptanı almak üzere helikopter gönderildi.

Atina merkezli Arcadia Denizcilik şirketi kalite ve güvenlik müdürü Kaptan Mattheou Dimitrios yaptığı açıklamada  "Onlar başüstünde iken, ağır bir dalga güvertede kırıldı, denizcilerin üzerine çarptı ve yere serdi ve kaptan ve baş mühendis hemen öldü" dedi.

Yaralı 2. kaptanın ilk müdahalesi gemide yapıldı. Geminin ancak 3 Ocak'ta Bermuda'ya ulaşması bekleniyor.

Kaptan Dimitros, "Arcadia Denizcilik ve yönetimi, ölen kişinin aileleri ile temas halindedir ve ve bu zor günlerinde onlara yürekten başsağlığı ve sempatilerini iletmek istiyor" dedi.  

Ölen Kaptan ve Başmühendisin Yunan vatandaşı, 2. kaptanın ise G. Kıbrıs vatandaşı olduğu öğrenildi. Kaptan 47, Başmühendis 33 yaşındaydı. Ağır yaralı 2. Kaptan ise 34 yaşında.

Editör: TE Bilişim