Sessiz Çığlık İsyanını Denize Haykıracak

Başta Balyoz Davası olmak üzere açılan çeşitli davalar nedeniyle cezaevinde bulunan TSK mensuplarının eşleri ve yakınları tarafından oluşturulan “Vardiya Bizde Platformu”, 26 Nisan Cumartesi günü “denize açılmaya” karar verdi. Platform sözcüleri, “Sesimizi karada duyuramadık, belki denizde duyulur diye ümit ediyoruz” dedi.

Ağırlıklı olarak Deniz Kuvvetleri mensuplarının etkilendiği davalar nedeniyle cezaevlerinde bulunan TSK mensuplarının yakınları, kocalarının, babalarının, dedelerinin ya da silah arkadaşlarının haklarını aramak ve özgürlüklerine kavuşmalarını sağlayabilmek amacıyla “Sessiz Çığlık” adını verdikleri mücadelelerini bu kez denize taşıyacak.

“Vardiya Bizde Platformu” sözcülerinden Engin Gürdeniz, “Bugüne kadar isyanımızı karada haykırdık ama sesimizi duyurmayı başaramadık. Bizler denizciyiz ve bu kez denize açılmaya karar verdik” diye konuştu. 26 Nisan Cumartesi günü, platform üyeleri saat 13.00’da Beşiktaş Demokrasi ve Atatürk Anıtı’nın önünde buluşacak. Saat 14.30’da da Beşiktaş iskelesinden teknelere binerek hareket edecekler.

14.30’DA DENİZCİLERE DENİZDE RANDEVU

Platform üyelerinin tek isteği, İstanbul’daki denizcilerin sandal, motor, yelkenli, yat, gulet ya da bot gibi türü ve niteliği ne olursa olsun tekneleri ile kendilerine eşlik etmesi ve martıların çığlıklarına, dalgaların uğultusuna karışacak seslerini duyurmalarına yardımcı olması. Bu amaçla hazırlanan ve Vardiya Bizde Platformu’nun facebook sayfasında yayınlanan duyuruda, “Bir 23 Nisan’da daha çocuklarımız babalarından, dedelerinden, sevdiklerinden ayrı… Sevdiklerinden haksız yere mahrum bırakılan çocuklarımızın yaşadıklarını duyurabilmek amacıyla tekne turu eylemi düzenliyoruz” denildi.

Aynı gün İstanbul Boğazı’nda Beşiktaş-Beykoz coğrafi parkurunda BAU Bosphorus Sailing Cup için yelkenciler de mücadele içinde olacak. Görünen o ki İstanbul Boğazı oldukça renkli ve hareketli günlerinden birini daha yaşayacak.

Editör: TE Bilişim