DENİZCİLER SENDİKASI’NDAN KEGM'ye TAZİYE ZİYARETİ
 
Türkiye Denizciler Sendikası (TDS) Genel Başkanı Dr. Hasan Pekdemir ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü'ne taziye ziyaretinde bulundu.

Sendika Başkanı PEKDEMİR ve Yönetim Kurulu Üyeleri Eyüp KASAP, Sinan GÜNAYDIN, Cevahittin YEŞİLTAŞ ve İrfan METE, yıllardır kendi canlarını hiçe sayıp, sayısız başarılı kurtarma operasyonu gerçekleştirerek yüzlerce can kurtarmış olan ancak bu son kurtarma operasyonu sırasında üzücü ve talihsiz bir iş kazası sonrası hayatlarını kaybeden Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü personelinin ve gönüllü olarak yardım etmek isterken yaşamını yitiren balıkçı vatandaş için duydukları üzüntüyü dile getirerek,  KEGM'ye  başsağlığı dileklerinde bulundu.

Hasan PEKDEMİR, can kurtarmanın kutsallığına dikkat çekerek, özellikle bu tür zor havalarda önemi daha da artan bu görevin, Kıyı Emniyeti’nin asli görevi olduğunu belirtti. Geçmişte olduğu gibi bugün de görevini layıkıyla yerine getiren, parlak bir geçmişe sahip, başarılı işlere ve yatırımlara imza atan, kamu kurumları arasında her geçen gün büyüyen ve yıldızı parlayan Kıyı Emniyeti yönetiminin yanında olmaktan her zaman mutluluk duyarım. Ayrıca bu güzide kurumun çalışanlarını üye olarak bünyemizde bulundurmaktan da gurur duyarım dedi.

Genel Müdür Yardımcıları B. Olcay ÖZGÜRCE ve Caner ARSEVEN de hazır bulunduğu ziyarette, Genel Müdür Salih ORAKCI, "Her türlü hava şartında mücadele eden, daha önce hayatlarında görmedikleri, tanımadıkları insanları kurtarmak için kendi canlarını hiç düşünmeden feda eden, herkesin sığınacak bir liman aradığı zor hava şartlarında cansiperane bir şekilde görev yapan, onurlu ve vicdan sahibi, ülkesini seven, bugüne kadar çok daha kötü hava şartları da dahil olmak üzere, karadan ve denizden 1538 kişiyi kurtaran kahraman bir ekibe sahip olmaktan ve ülkemize hizmet etmekten son derece gurur duyduğumu belirtmek isterim. Unutmayınız ki; en ufak bir yaşama ümidi olmayan o havada kurtarılmayı bekleyen 4 kişi gibi bir gün sizler de o durumda olabilirsiniz. Yardım beklediğinizde, dün olduğu gibi bugün de yarın da ülkemizin tüm imkânlarını kullanarak sizlerin yardımına koşmaya devam edeceğiz. Bu bilinç ve azimle, asli görevimizin riskinin farkında olarak, bu ülkenin diğer değerleri olan, birer asker, birer polis, jandarma veya itfaiye… vs gibi can ve mal kurtarmaya devam edeceğiz. Bu vesileyle iyi günümüzde olduğu gibi bu acılı günümüzde de yanımızda olarak bizlere manevi destek veren Denizciler Sendikamıza, onun değerli yöneticilerine şahsım ve Kuruluşum adına teşekkür ederim.” dedi.

Editör: TE Bilişim