Sen Petersburg’ta deniz festivali başladı

İki haftadan beridir devam eden Klasik Yatlar Haftası dolasıyla Sen Petersburg’ta yelkenli geçidi düzenlendi. Geçit Petropavlovs Kalesi önünden başladı. Deniz etkinlikleri Rusya Deniz Kuvvetleri Günü dolayısıyla düzenleniyor.

Hafta sonunda Petersburgluları çeşitli gösteriler bekliyor. Şehir sakinleri etkinliklerde yatlarla gezme fırsatı da yakalayacaklar. Neva nehrinden geçen yelkenliler Petropavlovs Kalesi önünde deniz muharebesi gösterisi düzenleyecekler. ITAR-TASS’ın bildirdiğine göre deniz muharebesinde Triumf isimli büyük yelkenli de yer alıyor.

Etkinlikler çerçevesinde gemici fanilası, deniz kitapları ve diğer ‘deniz ürünleri’ satışı gerçekleşecek. Bunun genç ressamlar için resim yarışması da düzenleniyor. Çocuklar yelkenli dersleri alabilecekler ve denizcilerle sohbet etme fırsatı bulacaklar.

Festivalde deniz ressamlarının ve fotoğrafçılarının eserlerinden oluşan bir sergi de açıldı. Etkinlikler çerçevesinde düzenlenen ve oldukça ilgi gören rüzgar sörfü derslerini ise bu alandaki ustalar veriyor.

Petropavlovs Kalesi Burcunda ise çeşitli eğlenceler ve deniz üzerine film gösterimleri sunuluyor.

Editör: TE Bilişim