SEKTÖR GÜNLERİNİN İKİNCİ KONUĞU UZ MAKİNA OLDU

UZ MAKİNA’yı temsilen kurucu genel müdür Ali Rıza UZ, İ.T.Ü. Kariyer Kulübü tarafından organize edilen Sektör Günlerinde İ.T.Ü. Denizcilik Fakültesi öğrencileri ile bir araya geldi. Konferansa kendini tanıtarak başlayan Sayın Ali Rıza Uz, 6 yılı denizde olmak üzere 25 yıldır sektörün içerisinde aktif yer aldığını belirtti.

UZ MAKİNA’nın kuruluş amacından ve yaptığı faaliyetlerden bahseden Sayın UZ deniz hayatında ve öğrenim hayatında dikkat etmeleri gereken hususlardan bahsederken deneyimlerini öğrenciler ile paylaştı.

Öğrencilere kısaca UZ MAKİNA’yı tanıtan ve şirket faaliyetleri hakkında bilgiler veren Sayın Ali Rıza UZ, denizcilik sektöründe özellikle makine alanının elektronik alanına kayışından bahsetti. Makinecilerin karada çalışmaya daha yatkın olduğunu, karada güverteye nazaran daha fazla iş bulabileceğini söyledi.

Bu konulara ek olarak Sayın UZ, Gemi Makineleri İşletme Mühendisliği öğrencilerine zorunlu hale getirilen 150 gün atölye stajı hakkında öğrencilere mümkün oldukça kendi bünyemizde istihdam sağlayacağız dedi ve bu konuda sektör içerisinde öğrenci arkadaşlarımıza kaynak bulmaya çalışacağız diyerek konuşmasını sonlandırdı.

Konferansın sonunda öğrencilerin sorularını içtenlikle cevaplandıran Sayın UZ’a plaket takdim edilmesinin ardından toplu fotoğrafla konferansa son verildi.

Editör: TE Bilişim