Suny Maritime College ile ortak yürütülen program kapsamında ABD'de okuyan Denizcilik Fakültesi öğrencileri, şehitlerimiz için saygı duruşunda bulundu.

Bu haberi haber formatında yazmak yerine, denizci gençlerden aldığımız elektronik postayı olduğu gibi sizlerle paylaşmak ve "sağ olun var olun genç denizciler" diyerek sözümüzü bitirmek istiyoruz:


"Size bu maili New York/SUNY Maritime College'dan kendim ve kardeşlerim adına yazıyorum. Bizler  İTÜ Denizcilik Fakültesi ve SUNY Maritime'ın ortak yürüttüğü programda okuyoruz. 1.Sınıfın 2. dönemi ve 2. sınıfın tamamı Amerika da olması üzere planlanmış programda halen okuyan ve mezun 2. sınıf ağırlıklı olmak üzere (2 abimiz de bizimle yüksek lisans yapıyorlar) 28 öğrenci bulunmaktadır. Tuzla'daki okulumuzun şehitleri andığı tören hakkındaki haberinizi gördükten sonra ben de bugün yani 21.10 tarihinde sabah iştimamızda şehitlerimizi anmamız hakkında sizi bilgilendirmek istedim. SUNY Maritime College'ın kuralları gereği burada her sabah iştima yapılır, göndere amerikan bayrağı okul sancağı ve amiral arması çekildikten sonra gerekli duyurular yapılır. Ülkemizden aldığımız üzücü haberden sonra abilerimizin de katkılarıyla okuldaki yetkili kişilerle görüştük ve Cuma(yani bugün) uygun şekilde anmak için için izin aldık. İştima nın başlangıcında alışılagelenden farklı olarak bir duyuru yapılarak şehitlerimiz için bir dakika saygı duruşunda bulunulacağını ardından İstiklal marşımız okunarak göndere Türk Bayrağı çekileceği söylendi. Duyuru şu şekilde oldu; Hain bir pusuyla öldürülen 24 Türk askerinin anısına bir dakikalık saygı duruşu ve ardından Türk Ulusal Marşı okunacaktır. Duyurunun ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunarak 2. sınıf Ali Engin Haznedar tarafından Türk Bayrağımız göndere çekilmiş, Amerikan Bayrağı da aynı seviyeye getirilmiştir. Bizler ülkemizden ne kadar uzakta olsak da hem kendi içimizde hem bulunduğumuz her çevrede ülkemizi, okulumuzu ve milli denizciliğimizi temsil ettiğimizin daima bilincinde olacak ve bu yöndeki çalışmalarımıza devam edeceğiz.

Saygılarımızla.

İTÜ-SUNY UOLP 2. Sınıf Güverte Öğrencileri"


Editör: TE Bilişim