"Su altında en uzun süreli kalan sporcu" olarak Guinness Rekorlar Kitabı'na giren Cem Karabay, Hakkari'de şehit olan askerler için 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'na kadar kalacağı akvaryumda ilk 40 saatini geçirdi.

Tüplü dalış ekipmanlarıyla 2009'da 135 saat 2 dakika 19 saniye su altında kalarak Guinness Rekorlar Kitabı'na giren Cem Karabay, şehitler için kırmayı düşündüğü yeni rekor denemesinde 40 saati doldurdu. Kendisine ait su altında en uzun süre yaşama rekorunu 192 saate çıkarmak amacıyla Karabay, 21 Ekim Cuma günü akşam saat 19:30'da Caddebostan sahilinde kurulan dev akvaryuma girmişti.

 6,5 saatlik bir uykuyla güne başlayan Karabay, kahvaltıda peynir yedi. Akvaryumda çeşitli spor hareketleri de yapan Karabay, zaman zaman arkadaşlarıyla tavla da oynadı. Karabay, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'na kadar akvaryumda kalmayı hedefliyor. Cem Karabay, rekor denemesini, "Suda kontrollü olarak hava tüpü ile hiç çıkmadan kalma" olarak açıkladı. Karabay yeme, içme, uyuma, spor gibi ihtiyaçlarını suyun altında gidereceğini ifade etti.

Editör: TE Bilişim