Şehir Hatları, 19 Eylül Pazartesi günü 2011 yılı Kış Tarifesine geçiyor. Yeni öğretim yılının ilk günüyle başlayacak Şehir Hatları’nın Kış Tarifesi, 19 Eylül 2011 – 2 Haziran 2012 tarihleri arasında geçerli olacak.

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nin aldığı kararla toplu ulaşım araçlarının 06.00-13.00 saatleri arasında ücretsiz hizmet vereceği yeni eğitim-öğretim yılının ilk günü olan 19 Eylül Pazartesi’den itibaren Şehir Hatları ‘2011 Kış Tarifesi’ne geçiyor.

Kış aylarında olumsuz hava koşullarının da etkisiyle artan trafik yoğunluğunda deniz ulaşımı iki yaka arasında seyahat eden İstanbulluları için önemli bir alternatif olacak. Yaz sezonu ile yeniden başlayan Bostancı-Adalar vapur seferleri kış sezonuna göre düzenlendi. Şehir Hatları yolcu taleplerindeki artışa göre yoğunluğa bağlı olarak bazı hatlarda ek sefer uygulaması yapacak.
Eminönü-Kadıköy, Karaköy-Kadıköy, Üsküdar-Eminönü, Kadıköy-Beşiktaş, Kabataş-Adalar ve Üsküdar-Eyüp gibi hatlarda haftanın 7 günü aralıksız seferler düzenleyen Şehir Hatları, 2011 Kış tarifesi boyunca Bostancı-Adalar ve Beşiktaş-Üsküdar seferlerini düzenli olarak sürdürecek. Yeni tarife de Bostancı-Adalar hattında haftanın her günü 5 gidiş, 5 dönüş şeklinde karşılıklı vapur seferleri yapılmaya devam edilecek.
Anadolu Kavağı-Eminönü seferleri, Paralel Boğaz Hattı’yla entegre edilerek; 
Anadolu Kavağı-Rumeli Kavağı-Sarıyer-İstinye-Emirgan-Beşiktaş-Kabataş-Eminönü hattında hizmet vermeye devam edecek. Boğaz hattı yolcuları Sarıyer İskelesi’nde ücretsiz aktarma yapabilecek. 

Boğaz seferleri sabah saatlerinde 07.05’te Sarıyer-İstinye-Emirgan-Beşiktaş-Kabataş-Eminönü, 07.30’da Beykoz-Paşabahçe-Kanlıca-A.Hisarı-Üsküdar, akşam saatlerinde ise 18.20’de Kabataş-Beşiktaş-Ortaköy-Emirgan-İstinye-Sarıyer, 18.30’da Üsküdar-A.Hisarı-Kanlıca-Paşabahçe-Beykoz şeklinde yapılacak.

Yerli ve yabancı turistlerin büyük ilgi gösterdiği uzun ve kısa boğaz turları kış tarifesinde her gün düzenleniyor. Eminönü’ den 14:30, Üsküdar’ dan 14:50’ de yapılan Kısa Boğaz Turu seferleri 9 Kasım 2010 - 1 Nisan 2011 tarihleri arasında sadece Pazar ve tatil günleri gerçekleştirilecek.

2011 Kış Tarifesiyle ilgili ayrıntılı bilgiye, 444 1851 nolu Şehir Hatları Çağrı Merkezi’nden, iskelelerde bulunan tarife kitapçıklarından ve www.sehirhatlari.com.tr web adresinden ulaşılabiliyor.

Editör: TE Bilişim