Pembe Hanım Derneği ve Meme Sağlığı Derneği (Memeder), 8 Mayıs’ta  İstanbul Şehir Hatları İşletmeleri ile birlikte kadın kanserlerine dikkat çeken özel bir etkinlik gerçekleştirecek

“Şehir Hatları Vapurları, Kadın Kanserleri İçin Seferde”

Dünya Over Kanser Günü’nde bu sene ülkemizde ilk kez, kadınların yakalandığı kanser hastalıkları konusunda farkındalığı artırmayı hedefleyen bir etkinlik gerçekleştirilecek. Pembe Hanım Derneği ve MEMEDER’in işbirliğinde gerçekleşecek etkinliğe, İstanbul Şehir Hatları İşletmeleri ev sahipliği yapacak. Beşiktaş-Kadıköy hattındaki bir vapur bu etkinliğe ayrılacak. Müzisyenlerden ve tiyatroculardan oluşan bir grup sefer sırasında sürpriz doğaçlama tiyatro gösterisi sunarak konunun önemine dikkat çekecekler. Ayrıca vapurda yolculara yumurtalık ve meme kanserleri konusunda bilgilendirici broşürler de dağıtılacak. Bu güne özel tüm şehir hatları iskelelerine ve vapurlarına bilgilendirici posterler asıldı.

Türkiye’de over (yumurtalık) kanserine dikkat çekmek için çalışmalar yürüten Pembe Hanım Derneği, dünya çapında her yıl yaklaşık 250 bin kadında teşhisi konan ve 140 bin kadının yaşamını yitirmesine neden olan yumurtalık kanseri konusunda insanları bilinçlendirmek için çalışmalar yürütüyor.

Dernek, 8 Mayıs Dünya Over Kanser Günü’nde, kadınların sık karşılaştığı bir diğer kanser türü olan meme kanseri konusunda farkındalığın ve erken tanının artırılması için çalışmalar yürüten Meme Sağlığı Derneği (Memeder) ile birlikte, İstanbul Şehir Hatları İşletmeleri’nin katkı ve ev sahipliğinde insanları uyaran ve düşündüren bilgilendirici bir etkinlik gerçekleştirecek. 

Bu özel gün kapsamında, tüm dünyada faaliyet gösteren over kanser dernekleri, “World Embrace/Dünya Kucaklıyor” sloganıyla over kanseri hakkında kamuoyunu bilgilendiren kampanyalar yürütürken, Pembe Hanım Derneği, Memeder ve İstanbul Şehir Hatları İşletmeleri birlikteliğiyle gerçekleştirilen etkinlikte de, bu konu vapur yolcularıyla paylaşılacak.

Flash-mob ve broşürlerle, ilgi ve merak uyandıran bilgilendirici bir etkinlik

8 Mayıs 2013 Çarşamba günü Şehir Hatları’nın Beşiktaş Kadıköy hattında 09.45 - 15: 45 saatleri arasında 6 saat boyunca karşılıklı seferlerini yapmakta olan vapurda gerçekleştirilen etkinlikte, yolculara over kanseri ve meme kanseri doğaçlama tiyatro gösterisiyle anlatılacak. MEMEDER ve Pembe Hanım Derneği Başkanları Oya Kösemen ve Nevval Sevindi saat 10.00’da Beşiktaş’taki Barbaros Hayrettin Paşa İskelesi’nde basın mensupları ile buluşarak  10.45 Kadıköy seferine birlikte çıkacaklar.

Müzisyenlerden ve tiyatroculardan oluşan bir grup, yolcular vapura bindikten ve sefer başladıktan sonra, yolcular arasında sürpriz bir şekilde doğaçlama çalışmalarını başlatarak, konuya dönük ilgi ve merak uyandıran gösterilerini gerçekleştirecekler.

Editör: TE Bilişim