Geminin Özbek asıllı Rus armatörü Hakim Bey’in kurdele kesimi ile başlayan tören, Sefine Tersanesi Genel koordanatörü Akın Tuzcuoğlu’nun konuşması ile devam etti.  Tuzcuoğlu konuşmasında, Sefine Tersanesi hakkında genel bilgi verdikten sonra "Ulfat Gemisi dönüşüm projesi Özbek - Türk iş ilişkilerimiz açısından yapılmış önemli projeleremizden biri olarak kayıtlara geçmiş ve önemli referanslarımızdan biri olmuştur.” dedi ve emeği geçen herkese teşekkür etti.

Genel Koordinatör Akın Tuzcuoğlu’nun ardından Ulfat Gemisi’nin Armatörü Hakim Bey konuşmasını yaptı. “Bugün benim için çok önemli bir gün ve bu mutluluğu burada ailemle paylaştığım için de çok mutluyum.” diyen Hakim Bey; Ulfat Gemisi Sefine Tersanesi’ne ilk olarak geldikten sonra, tersaneye 72 tane gemi gelip gitmiş. Ancak biz hala buradayız, diyerek konukları güldürdü. Rus armatör konuşmasını; “Bu projeden sonra eminim bir çok Rus Armatör gelecektir.” sözüyle tamamladı ve teşekkür etti.
 
Törende geleneksel şampanya patlatma ritüelini Rus armatörün oğlu üstlendi. İlk denemede patlamayan şampanya ikinci denemede başarılı bir şekilde patlatıldı.

Editör: TE Bilişim