SeaNews Dergisi'nin Haziran Sayısı yayınlandı. Dergide, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan'ın denizcilik sektörüne yönelik mesajları yer aldı.

Türk Denizciliği'ni tüm dünyaya açılan kapısı olan SeaNews Dergisi; İngilizce ve Türkçe olarak yayınlanıyor ve Uluslararası Denizcilik Örgütü dahil pek çok uluslararası kuruluşta kütüphanelerde yer alırken, yurt içinde de her ay 5 bin kişiye ulaşıyor.

Derginin Haziran 2014 sayısı Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan'la yapılan kapsamlı bir röportaj yer alıyor.

Lütfi Elvan röportajda kabotajdan gemi inşa sanayiine, denizciliğe verilen/verilecek desteklerden kılavuzluk ve römorkörcülük hizmetleriyle ilgili düşüncelerine kadar geniş bir yelpazede yapılması planlanılanları açıklıyor. Denizcilik politikaları hakkındaki düşünceleri merakla beklenen Bakan Lütfi Elvan'ın bu röportajının sektörü aydınlatacağı düşünülüyor. 

Dergide ayrıca Dr. Jale Nur Ece'nin Kaptan Necmettin Akten'i anma yazısı; Denizcilik Tahkimi ile ilgili SeaNews'in Ukraynalı deniz hukukçusu yazarı Mikhail Tsventoukh'un yazısı; Kutuplarda Deniz Taşımacılığı başlıklı Roshin Mathew Abraham'ın yazısı bulunuyor.

Dergide özel röportaj olarak Türkiye Gemi ve Yat İhracatçıları Birliği Başkanı Başaran Bayrak ile yapılmış geniş bir röportaj yer alıyor. Ayrıca; geçtiğimiz günlerde Türkiye'yi ziyaret eden Almanya'nın Hamburg Eyaleti Ulaştırma Bakanı Senatör Frank Horch ile yapılan geniş röportaj ve Türkiye ile Hamburg'un işbirliği alanları üzerine açıklamaları da ilgi yaratacak. 

Dergide; Türkiye'nin Atina Büyükelçisi Kerim Uras ile Posidonia Fuarı esnasında gerçekleştirlen geniş söyleşi de yer alıyor. Büyükelçi Uras; Yunanistan'ın denizcilikte ileri gitmiş olmasının sırlarını açıklarken; Türkiye ile Yunanistan'ın denizcilikte işbirliği yapmasının yararlarına dikkat çekiyor.

Dergide; yazı dizisi olarak Latin Amerika'nın Kadın Kılavuz Kaptanları serisinin devamı olarak Panama'lı kadın kılavuz kaptan Vilma Romero ile yapılan söyleşi de bulunuyor. Romero kadın kılavuz kaptan olarak Panama Kanalında gemileri kılavuzlarken yaşadığı deneyimleri anlatıyor. 

Editör: TE Bilişim