Türkçe-İngilizce ayda bir yayınlanan SeaNews Dergisi'nin Ekim 2016 ayı 34. Sayısı yayınlandı. Dergide kapak röportajı olarak İlhan Karavelioğlu'na yer verilirken iç sayfalarda SMM Hamburg fuarı esnasında yapılan röportajlara yer veriliyor. 

Dergide her ay yer alan Türk ve Dünya denizciliğine ilişkin güncel istatistiki veriler, 2. El gemi satışları VesselsValue, Clarkson ve Lion Shipbrokers tarafından temin ediliyor.



Derginin Genel Yayın Yönetmeni Fulya Tekin İstikbal, Editör yazısında dergiyle ilgili şu bilgilere yer veriyor:

"Merhaba. SMM fuar sayımızın ardından sizlerle yeni bir sayı ile buluşuyoruz. Geçen ay  hazırladığımız Fuar sayımız Hamburg’da Türk ve yabancı katılımcılara dağıtıldı. Bizler de bu Fuarda bizzat hazır bulunduk ve güzel temaslar yaptık. Her zaman diyoruz ki yurtdışı aktivitelere ne kadar katılırsak, ülkemizin ve denizciliğimizin sesi o kadar duyulacak, tanıtımı olacaktır. Bundan sonra da bu tarz özel sayılar hazırlamaya devam edeceğiz.
Bu ayki kapak röportaj  çalışmamızı Karavelioğlu Denizcilik Şirketler Grubu YK Başkanı Sayın İlhan Karavelioğlu ile yaptık. Karavelioğlu ailesi uzun yıllardır sektöre hizmet veriyor  ve İlhan Bey sektörümüzün çok değerli duayenlerinden. Yıllarca birçok vakıf ve kuruluşta önemli görevler üstlenmiş. 
Bu sayıda yer alan diğer röportajlarımızı ise SMM Hamburg Fuarı’nda gerçekleştirdik. İnebolu Tersanesi CEO’su Sayın İhsan Karavelioğlu, Gemak Tersanesi Bölgesel Gemi Tamir Pazarlama Müdürü Sayın Kerem Dalgın, Özata Tersanesi Kurumsal İletişim Yetkilisi Sayın Tuncay Özkan bize fuar izlenimlerini anlattılar.
Önümüzdeki ay başı 4-6 Kasım tarihleri arasında  İstanbul’da IMO 2016 Dünya Denizcilik Günü Yan Etkinliği gerçekleşecek. Ülkemiz dünya denizcilerini ağırlayacak. SeaNews bu önemli etkinlikte de özel bir sayı ile sizlerle buluşacak. DenizTV televizyonumuz canlı yayınları gerçekleştirecek. Şimdilik hoşçakalın, sağlıcakla kalın."
Editör: TE Bilişim