Savunma Sanayii Müsteşarı Murad Bayar, başka bir göreve atanmak üzere görevinden alındı. Bayar en uzun süre görevde olan bürokratlardan biri olarak biliniyordu.

Savunma Sanayii Müsteşarlığı; savunma sanayii alanında, hem ulusal üretimin geliştirilmesi hem de alımlar açısından önemli işlevlere sahip. Stratejik ve ekonomik boyutuyla önem kazanan bu görevle ilgili sürpriz bir işlem yapıldı. 10 yıldır Savunma Sanayii Müsteşarı olan Murad Bayar, görevinden alındı. Atama kararı Resmi Gazetede yayımlandı. Bayar’ın başka bir göreve atanmak üzere görevinden alındığı belirtildi.
 
Bayar ile ilgili görevden alma kararnamesi perşembe günü Köşk'e, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan imzası ile gönderildi. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül de, kararnameyi onayladı.
 
Bayar'ın görevden alınmayı kendisinin istediği de konuşuluyor.
 
Bayar'ın kısa özgeçmişi  ise şöyle: 1965 yılında Sivas’ta doğan Murad Bayar, 1987 yılında Ortadoğu Teknik Üniversitesi, Elektrik Elektronik Mühendisliği’nden mezun oldu. 1988 yılında North Carolina Eyalet Üniversitesi’nde Elektrik Elektronik Mühendisliği üzerine Yüksek Lisans yaptı. 2000 yılında Yale Üniversitesi’nde İşletme alanında ikinci Yüksek Lisans çalışmasını tamamlayan Murad Bayar, Savunma Sanayii Müsteşarlığı’nda görev yapmaya 1989 yılında başladı. Bayar, 2004 yılından bu yana Müsteşarlık görevini yürütüyordu. 
 
Kulislerde, Bayar’ın Cumhurbaşkanı Gül’ün danışmanı olacağı, yerine ise İETT Genel Müdürü Hayri Baraçlı’nın atanacağı öne sürüldü.
 
Savunma sanayi alanında büyük projeleri üstlenen Bayar, 10 yılı aşkın süredir bu görevi yürütüyordu. Bayar’ın ismi en son Milli Gemi (MİLGEM) ihalesi konusunda ortaya çıkan ses kaydı iddialarında gündeme gelmişti.

Editör: TE Bilişim