Saros Körfezinde Tekne Turları Başladı

EDİRNE - Saros Körfezi'nin güzelliklerini denizden görmek isteyenler için bir firma tarafından tekne turlarına başlandı.

Edirne'nin Keşan ilçesine bağlı Yayla köyü sahilinden günübirlik turlar düzenleyen firmanın yetkilisi Ergün Yayla, AA muhabirine yaptığı açıklamada, turun her gün saat 10.00'da başladığını bildirdi.

Turun Erikli, Uzunkum, İtalyan Koyu, Gökçetepe, Sazlıdere hattı ile devam edeceğini belirten Yayla, amaçlarının Türkiye'nin en temiz denizlerinden biri olarak gösterilen Saros Körfezi sahillerinin denizden görülmesini sağlamak olduğunu anlattı.

Turun güzergahının isteğe göre değişebildiğini belirten Yayla, şöyle konuştu:

''Saros Körfezi'nde başlattığımız gezilere vatandaşlarımızın ilgisinden memnunuz. Şimdiye kadar Saros Körfezi'ne gelen tatilciler, bu imkan bulamıyorlardı. Biz de bu eksikliği görerek şimdilik iki tekne ile bu turları başlattık. Teknelerimizden birinde dalış için imkan sağlanıyor. Diğeri de haftanın 7 günü Saros Körfezi'nde belirlenen güzergahta hizmet veriyor.''

İlerleyen yıllarda Yunanistan'ın Semadirek Adası'na da gezi düzenlemeyi amaçladıklarını belirten Yayla, ''Ben bir Saros aşığıyım. Bu işi kar düşünmeden yapıyorum. Amacımız Saros Körfezi'nin deniz ve doğal güzelliklerini vatandaşlarımıza göstermek'' diye konuştu.

Öğle yemeğinin de verildiği turun, salı, çarşamba, perşembe günleri 30 TL, cuma, cumartesi, pazar ve pazartesi günleri ise 40 TL olduğu bildirildi.

Editör: TE Bilişim