ANTALYA’DAKİ MÜLTECİ OPERASYONUNDA GEMİ MÜRETTEBATI İKİ KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Antalya’nın Gazipaşa ilçesi balıkçı barınağına demirleyen "Saros" adlı kuru yük gemisine Gazipaşa Cumhuriyet Savcılığı’nın arama kararına istinaden operasyon düzenleyen Gazipaşa polisi ve Sahil Güvenlik ekipleri, gemide 100 adet mülteciyi yakalandı.

Olayla ilgili olarak iki gemi mürettebatı gözaltına alınırken Gazipaşa Cumhuriyet Savcılığı’nın yürüttüğü soruşturma sürüyor. Edinilen bilgiye göre Gazipaşa balıkçı barınağına Türk bayraklı “SAROS” isimli kuru yük gemisi girdiği bilgisini alan Gazipaşa İlçe Emniyet Müdürlüğü, gemiyi takibe aldı. Gemiden iki Türk vatandaşının yüklü miktarda gıda maddesi alması üzerine şüphelenen polis, savcılığın arama kararına istinaden dün gece saat 23.45’te gemiye operasyon yaptı.

Sahil Güvenlik Antalya Grup Komutanlığı’nın da destek verdiği operasyonda gemide aralarında çok sayıda kadın ve çocuğun da bulunduğu 27 Burma, 22 Suriye, 14 Afgan, 23 Irak, 14 Eritre uyruklu olmak üzere 100 göçmen yakalandı. Yakalanan göçmenler Gazipaşa Gazi spor Salonu’na alındı. Gazipaşa İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne götürülen göçmenlerin, Arapça, İngilizce ve Fransızca bilen tercümanlar aracılığıyla ifadeleri alındı. Göçmenler ilk ifadelerinde İstanbul’dan hareket ettiklerini ve İtalya’ya gitmek istediklerini söyledi. Olayla ilgili olarak iki gemi mürettebatı gözaltına alınırken Gazipaşa Cumhuriyet Savcılığı’nın yürüttüğü soruşturma sürüyor.

Editör: TE Bilişim