Sanmar’dan Cumhuriyet Bayramı’nda  Coşkulu Tören

Sanmar Denizcilik, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı Sanmar Shipyard Altınova'da tüm çalışanları ve alt yüklenicileriyle gerçekleştirdiği coşkulu törenle kutladı. Cumhuriyet’in 92. yılı kutlamaları çerçevesinde düzenlenen törene katılan 800’ü aşkın Sanmar çalışanı ve misafiri hazırlanan muhteşem sürprizlerle unutulmaz bir bayram yaşadı.
    
Törende Mustafa Kemal Atatürk, Silah Arkadaşları ve tüm şehitler anısına saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okundu. Bu özel ve anlamlı gün için hazırlanan özel kutlamada, Sanmar Altınova Tersanesi sokak satıcıları ile tam bir panayır alanına çevrildi. Nostaljik Cumhuriyet Bayramı Kutlamaları’nın güzelliklerinin  katılımcılara doyasıya yaşatıldığı  kutlamalarda Türk damak tadına hitap eden geleneksel lezzetler ikram edildi.

Bu özel gün için tertip edilen buluşma, Sanmar'ın yeni yatırımı olan Sanmar Shipyard Altınova Tersanesi'ni tüm Sanmar Shipyard Tuzla çalışanları ve Alt Yüklenicilerine tanıtmak açısından da önemli bir fırsat oldu.

Bu anlamlı günde bir konuşma yapan Sanmar Denizcilik Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Gürün, Sanmar’ın tüm çalışanları ve alt yüklenicileriyle büyük bir aile olarak Cumhuriyet Bayramı’nı kutlamasından duyduğu mutluluğu ifade etti. "Hepimiz burada bir aileyiz. Bugün büyük bir aile olarak çok değerli Cumhuriyetimiz’in 92. yılını kutluyoruz. Burada düzenlediğimiz Cumhuriyet kutlamasında bizimle olan herkese bu güzel atmosferi oluşturdukları için teşekkür ediyorum. Cumhuriyet’in nice 92 yıllar görmesini diliyorum. Burada çalışanlarımızı ve iş yaptığımız firmaları
görmek gerçekten çok güzel.

Sanmar olarak 40 yıldır çok zor şartlarda kimseyi kırmadan, kimsenin hakkını yemeden iş yaptığımız bizimle çalışan herkese ailenin bir parçası gibi davranarak bugünlere geldik. İlk römorkörümüzü 1989 yılında inşa ettik. Ardından onlarcası takip etti. Bugün dünyanın en önemli römorkör üreticilerinden biri olarak ikinci tersanemizde de üretime başladık. Yıllar içinde çok şey değişti ancak 40 yıl önce işe başlarken sahip olduğumuz prensipleri ve iş ahlakını hiç kaybetmedik. Her zaman olduğu gibi gelecekte de tüm çalışanlarımız, iş ortaklarımız en ufak sorununda bize gelebilir. Herkese kendi ailemizin bir bireyi gibi elimizden geldiği kadar yardımcı olmaya devam edeceğiz. Bizi 40 yıla taşıyan bu ilkelerimizdi, gelecek 40 yıla taşıyan da bunlar olacak. Hep beraber yardımlaşarak iyi günde kötü günde birlikte iş yapmaya devam edeceğiz.”

Orhan Gürün’ün yaptığı duygusal konuşmanın ardından kutlamalara katılan 800’ü aşkın davetli Türk Bayrağı’nı elleriyle havaya kaldırarak anı fotoğrafı çektirdi. Uçan balonlar, konfetiler ve geleneksel bayram kutlamalarının tüm ayrıntılarının düşünüldüğü bu renkli atmosferde katılımcılar, büyük bir bayram coşkusu yaşadı. Ayrıca, Sanmar Shipyard Altınova Tersanesi’ni ziyaret eden Sanmar çalışanlarının son teknolojiyle donatılmış yeni tersane yatırımdan duyduğu sevinç ve gurur da görülmeye değerdi.

Editör: TE Bilişim