Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz: Samsunda Dev Projeleri Hayata Geçiriyoruz

SAMSUN-Samsun Büyükşehir Belediyesi 2008 yılına hızlı başladı. Başkan Yusuf Ziya Yılmaz, su arıtma tesisi, 5 yıldızlı otel ve alışveriş merkezi inşaatı ile raylı sistem ihalesinin bu yıl içinde yapacağını açıkladı.
Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf ziya Yılmaz, 2008 yılı içinde Samsun için büyük önem taşıyan Atık Su Arıtma Tesisi Projesi başta olmak üzere, eski otogar alanında 5 yıldızlı otel ve alışveriş merkezi inşaatının başlanılacağını, raylı sisteminde ihalesinin yapılacağını söyledi. Başkan Yusuf ziya Yılmaz, Karadeniz Sanayici ve İş Adamları Derneği'nin ( KASİAD ) yeni yönetim kurulu üyeleriyle kahvaltıda bir araya geldi. Başkan Yılmaz, KASİAD’ DA düzenlenen kahvaltı sonrası kent genelinde yürüttükleri çalışmalar hakkında bilgiler verdi.

Samsun'da kentsel dönüşüm olarak çok büyük işlere imza attıklarını ifade eden Yılmaz, 2'nci bulvar yolunun 2'nci etabının ocak ayı içerisinde tamamlanacağını belirtti. Bulvarın 3'üncü ve 4'üncü kısmındaki programların devam ettiğini belirten Yılmaz 2008 yılının Eylül ayında 2'nci bulvar güzergahı, aydınlatma işaretleri de dahil olmak üzere 7 kilometrelik yol tamamlanacak dedi.

Eski otogar ve çevresini alan yabancı firmanın 5 yıldızlı otel ve alışveriş merkezi mart ayında başlayacağını sözünü verdiğini kaydeden Başkan Yılmaz, En geç 18 ay sonra şehrimize bir prestij kazandıracak bu proje hayata girecek. Öte yandan sayın valimizinde Büyük Samsun Otelinin yerine yeni bir otel kazandırması yönünde çalışması var. Bu konuda İl Özel İdaresi ihale çalışması içinde diye konuştu.

Başkan Yusuf ziya Yılmaz, 2008 yılında çok önemli çalışmalarından biriside Raylı sistem ve atık su arıtma tesisi olduğunu belirterek., Raylı Sistem projesinin ihalesi 29 Şubat'ta yapılacak ve 3 yıllık inşaat sürecinde gelişecek.Atık Su Arıtma Tesisi Projesinin inşaatının temelini de bu yıl içerisinde atacağız dedi.

Hayati AKBAŞ - DenizHaber.Com

Editör: TE Bilişim