Samsung Heavy 1.1 Milyar Dolarlık Kruvaziyer Siparişi Aldı

Bir Amerikan firması liderliğindeki yatırımcılar, güney Koreli gemi inşacıya;  Cannes Film festivali,  Sydney yeni yıl kutlamaları, Rio Karnavalı vb  kültürel etkinlikleri ziyaret edecek şekilde tasarlanacak 1.1 Milyar dolarlık; lüks bir yüzen residans-gemi sipariş ettiler.

Geçen hafta Kaliforniya Beverly Hills Utopia Rezidansları firması tarafından verilen sipariş ile dünyanın en büyük ikinci gemi inşacısı Samsung Heavy Industries , Hyundai Heavy Industries’ den sonra ilk kez sipariş usulü kruvaziyer bir gemi yapacak.

Bu Samsung Heavy’ nin inşaa edeceği 3. Yolcu gemisi olacak ve bu sipariş;  Uzakyol konteyner gemileri, yük gemileri, enerji platformları alanlarında piyasaya hakim Güney Kore’nin gemi inşaacılarının  şimdiye kadar Avrupa’da yapılan daha komple gemi inşaasına kaydıklarının da bir göstergesi.

Utopia adı verilen 105,000 tonluk gemide 200 özel rezidans, 204 odalık bir otel, casino, spa, tiyatro, gece kulübü, havuzlar ve restorantlar olacak.

Geminin inşasına 2012 de başlanacak , teslim tarihi ise 2013.

Gemi 225,282 ton hacmindeki dünyanın en büyük yolcu gemisi Oasis of the Seas ‘in yarısı büyüklüğünde.

“Oasis of the Seas” Florida çıkışlı haftalık turlar yapmasına karşın The Utopia Asya, Avrupa ve Güney Amerika’daki limanlara sürekli tur yapar halinde olacak.

Gemi dünyanın en büyük kültürel ve spor aktivitelerine katılacak. Monte Carlo Grand Prix’si , Olimpiyatlar vs.

130 – 613 m2 arasında değişen rezidanslar Beverly Hills ‘de tam ölçekli modellerinin görülebileceği bir show room da satışa çıkarılacak.

Bu sipariş gemi inşaa endüstrisinin en kötü yıllarından biri olan bu yıl içinde Samsung Heavy için  en önemli olay sayılabilir. Çünkü bu sene içinde firma sadece tek bir sipariş alabilmişti, Ocak ayında gerçekleşen sipariş 680 milyon dolarlık bir yüzen üretim ve depolama gemisi idi.

Küresel durgunluk ve kriz öncesi şirket yöneticileri bu yıl için 10 milyar dolarlık sipariş almayı hedeflemişlerdi.

 

Editör: TE Bilişim