Samsung Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışına Doğru 

Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) tarafından ‘Herkes İçin Spor’ temasına uygun olarak bu yıl 27. kez düzenlenecek olan 2015 Samsung Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışı’nın hazırlıkları son aşamaya geldi.

TMOK Başkan Yardımcısı ve Boğaziçi Organizasyon Komitesi Başkanı Nihat Usta, Türkiye’de 27 yıldır aralıksız gerçekleştirilen ve İstanbul boğazında Kanlıca ile Kuruçeşme arasında 6,5 kilometrelik parkurda yapılan Yarışta bu sene, 50’ye yakın ülkeden Türk ve yabancı toplam bin 800’ü aşkın kadın ve erkek sporcunun mücadele edeceğini söyledi.

Yarış öncesinde İstanbul’da 2 gün olmak üzere, İzmir, Ankara ve Adana’da seçmeler yapıldığını anımsatan Usta, konuşmasında şunlara yer verdi: “Hem Türk hem de yabancı sporcular Asya’dan Avrupa’ya boğazın serin, akıntılı sularında kulaç atmak için 26 Temmuz 2015 Pazar gününü iple çekiyor. Son teknik ve güvenlik toplantısını kapsamlı bir şekilde gerçekleştirdik. 1989 yılında ilkini yaptığımız Boğaziçi yarışlarına 4’ü bayan toplam 68 sporcu katılmıştı.

Özellikle son yıllarda yarışmaya dünyanın her bölgesinden yoğun katılım bizleri gelecek için heyecanlandırmaktadır. Boğaziçi Yüzme Yarışı sadece bir spor organizasyonu değil, aynı zamanda İstanbul’un tarihi, doğal güzellikleri ve ülkenin tanıtımı adına önemli bir etkinliktir. Olimpiyat almanın bir kriteri de bu gibi büyük organizasyonlardan olumlu not almaktır. Deneyimli profesyonel bir ekibe sahibiz. Organizasyondan yüzümüzün akıyla çıkacağıma inanıyorum. Emeği geçen herkese şimdiden teşekkür ederim.”

“HER YIL DÜNYACA ÜNLÜ BİR YÜZÜCÜ DAVET EDİYORUZ”

Nihat Usta, son yıllarda Samsung Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışı ile sporda iyi model oldukları için yüzme branşında dünya ve olimpiyat şampiyonlarını davet ettiklerini, 2012 yılında 1972 Münih Olimpiyatları’nda 7 altın madalya ile spor tarihine geçen ABD’li sporcu Mark Spitz, daha sonraki yıllarda ise “Torpido” lakaplı dünya şampiyonu Avustralyalı IanThorpe, geçen yıl dünya ve olimpiyat şampiyonu Hollandalı yüzücü Inge De Brujin, bu yıl da İngiliz okyanuslar fatihi açık deniz yüzücüsü Adam Walker’in onur konuğu olacağını kaydetti. Usta, yarış nedeniyle uluslararası ulaşıma açık olan Boğaz trafiğinin 4 saatliğine kapanacağını da sözlerine ekledi.

ADAM WALKER’İN KARİYERİ

Yarışın bu sene en dikkat çekici ve sürpriz ismi, dünyanın en zorlu yedi okyanus geçişinde başarıyla kulaç atan ilk İngiliz yüzücü olan Adam Walker olacak. Dünyada bu başarılı sonuca ulaşan altı sporcudan biri olan Walker, geçtiğimiz yıl Yeni Zelanda’nın soğuk sularında düzenlenen Ocean’s Seven Yüzme Maratonu esnasında 180 cm’lik bir köpek balığı ile burun buruna gelmişti. O sırada 10 tane yunus Walker’in etrafını sarıp, adeta ünlü yüzücüyü abluka altına alarak köpek balığını oradan uzaklaştırmış ve yüzücüye yaklaşık bir saat eşlik etmişti.

Walker Cook Körfezi’ni 8,5 saatte geçmişti. Adam Walker geçen sene Dünya Açık Su Yüzme Derneği (WOWSA) tarafından da ‘Dünyanın En iyi Açık Su Yüzücüsü’ adayı gösterilmişti. 24 Temmuz’da gerçekleştirilecek basın toplantısı ile etkinliğe start verecek olan Adam Walker, 25 Temmuz Cumartesi günü İstanbul Boğazı Kuruçeşme’de Manş Denizi’ni geçen ilk Türk Kadın yüzücü Nesrin Olgun Arslan, Cebelitarık Boğazı’nı geçen ilk Türk yüzücü Emre Seven ve 2014 Dünya Masterlar Yüzme Şampiyonu Ahmet Nakkaş ile birlikte özel bir yüzme gösterisi yapacak. 26 Temmuz Pazar günü Samsung Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışı'nda da zorlu parkurda yüzecek.

Editör: TE Bilişim