Büyük gün yarın

Rusya'dan Orta Asya ve Orta Doğu'ya kombine yük taşımacılığının Türkiye üzerinden gerçekleştirilmesini sağlayan Samsun-Kavkaz Tren Feri Hattı resmi açılış töreni, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ve Rusya Federasyonu Ulaştırma Bakanı Maxim Y. Sokolov'un katılımıyla yarın Samsun Limanı Sanayi Rıhtımı'nda yapılacak.
TCDD Genel Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, projeyle, hinterlandında yaklaşık 400 milyon nüfus bulunan Türkiye'nin, kuzey-güney ve batı-doğu koridorları üzerinde etkin bir konuma geleceği ifade edildi.

Yatırım maliyeti 10 milyon lira olan ve ilk aşamada yıllık 200 bin ton taşıma yapılmasının planlandığı kaydedilen açıklamada, projenin sağlayacağı avantajlar şu şekilde anlatıldı:

''Türkiye ile Rusya arasında bir kombine taşımacılık sistemi oluşturarak, taşıma maliyetlerinin azaltılmasını ve taşıma sürelerinin kısaltılmasını sağlayacak. Türkiye ve Rusya arasındaki ticaretin gelişimine katkıda bulunacak, Karadeniz limanlarına yapılacak bağlantılarla TRACECA koridorunu geliştirecek. Türkiye ve Rusya üzerinden, Karadeniz'e kıyısı olan ülkeler (Ukrayna, Romanya, Bulgaristan), Türk Cumhuriyetler ve İskandinav ülkelerinin Akdeniz, Ortadoğu, Orta Asya, Hindistan ve Çin bağlantısını da sağlayacak.''

Açıklamada, Rusya'dan Orta Asya ve Orta Doğu'ya kombine yük taşımacılığının Türkiye üzerinden yapılmasını sağlayan Samsun-Kavkaz Tren Feri Hattı, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ve Rusya Federasyonu Ulaştırma Bakanı Sokolov'un katılımıyla 19 Şubat'ta yapılacağı bildirildi.

Editör: TE Bilişim