Başkanlık yarışındaki güçlü isimlerden olan Salih Zeki Çakır 6 ay evvel başlattığı değişim çalışmaları için çıktığı Karadeniz bölgesi gezisinde 03 Mayıs 2013 Cuma günü saat 14.00’te geldiği Karadeniz bölgesinin güzide sahil şehri olan Ünye İskele restoran toplantı salonunda Deniz Ticaret Odası üyesi Ünyeli ve Fatsalı armatörlerle bir araya geldi. 

 Yemekte kendisine hoş geldiniz diyen Deniz Ticaret Odası Üyesi, Yunus Emre sürücü kursu kurucusu ve işletmecisi Eğitimci Yaşar Argan”  ilk kez bir oda mensubu olan siz Salih Zeki çakır bey biz üyelere teknolojiden yararlanarak bir şeklide ulaştınız, size ve ekibinize teşekkür ediyoruz diyerek kendi yazdığı  “Bir Yunus Emrede Ünye de” adlı kitabını hediye etti.

 Değişim Grubu’ olarak hazırladıkları 30 projeyi hayata geçirerek, Deniz Ticaret Odası’na yeni bir yönetim anlayışı getirmeyi hedeflediklerini söyleyen başkan adayı Salih Zeki Çakır, göreve gelmeleri halinde sektörün tüm paydaşlarının sorunlarını güncelleyerek çözüm takvimine bağlayacaklarını anlattı.

Çakır, “Oda’ya şeffaflık ve hesap verebilirlik ilkeleri getireceğiz, DTO önce kendi üyeleriyle sonra kamuyla, diğer STK’larla ve yolu denizden geçen herkesle eşgüdümü sağlayacak” dedi.

 Başkan adayı Çakır” Yaptığımız bu önemli gezilerimizle delegeleri bilgilendiriyoruz. Değişim gurubu olarak bizim hedefimiz, hizmet eden,hesap veren ve ulaşılabilen bir ekibi işbaşına getirmektir. Deniz Ticaret Odası bünyesinde faaliyetini sürdüren 47 meslek gurubuna mensup 8700 üyeden 8214 üye oy kullanarak yeni değişim gurubunu belirleyecek ”dedi.

 1957 Trabzon’un Of ilçesinde doğan Salih Zeki Çakır, 1979 yılında Yüksek Denizcilik Okulu Güverte Bölümü’nden mezun oldu. Bir süre ticaret gemilerinde zabit ve kaptan olarak çalışan Çakır daha sonra Norveç Oslo Denizcilik Akademisi Gemi İşletmeciliği ve İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilimler Fakültesi’nde eğitim aldı.

1987-1988 yılları arasında DB Deniz Nakliyat A.Ş. Tramp Departmanı Uzun Yol Gemi Kiralama Şube Müdürlüğü yapan Çakır, 1988-2009 yılları arasında denizcilik sektöründe yurtiçi ve yurtdışında çok sayıda şirketin kurucu ortağı ve yöneticisi oldu. Çakır ayrıca, Piri Reis Denizcilik Vakfı kurucu üyesidir. DTO başkanlığına aday olunca Türk Gemi İnşa Sanayicileri Birliği Yönetim Kurulu Başkan vekilliği görevinden istifa eden Çakır, İstanbul Navlun Endeksi (ISTFIX) şirketi kurucu ortağı ve yöneticisidir. İngilizce bilen Çakır evli ve 4 çocuk babasıdır.

Editör: TE Bilişim