Deniz Ticaret Odası başkan adayı Salih Zeki Çakır İTÜ Denizcilik Fakültesindeydi

İTÜ Denizcilik Fakültesi Kariyer Kulübü'nün düzenlemiş olduğu Kariyer Seminerlerinin bu seferki konuğu 1979 yılı Yüksek Denizcilik Okulu Güverte bölümü mezunu aynı zamanda Deniz Ticaret Odası başkan adayı olan Sn. Kaptan Salih Zeki ÇAKIR oldu.

Öğleden sonra konferans salonunda öğrencilerin yoğun katılımıyla gerçekleşen seminer Denizlik Fakültesi Dekanı Nil GÜLER’ in Kaptan Salih Zeki ÇAKIR’ın özgeçmişinden bahsetmesiyle başladı. Sonrasında denizcilik mesleğinin günümüzdeki konumuna ve meslekteki kişisel gelişimin önemine değinen ÇAKIR,tecrübelerinden çıkardığı derslerle meslekte yeni olan öğrencilere tavsiyelerde bulundu. Günümüzdeki denizcilik sektörünün geçmişe oranla daha geniş imkânlara sahip olduğundan ve denizcilik piyasasının daha ileri boyutlar kazandığından bahsedip “Eğer herkesin bildiklerini bilirseniz sadece o günü kurtarırsınız.Bu yüzden geleceğinizi oluştururken nitelikli ve aranan bir eleman olmak istiyorsanız bilgi ve tecrübe açısından fark yaratmanız gerekir” diyerek mesleki bilginin ve tecrübenin önemini vurguladı.

Öğrencilerin sorularıyla son bulan konferansın ardından,Kariyer Kulübü anı defterine yazdığı duygu ve düşüncelerini “şans hazır olana güler” sözüyle sonlandıran Sn. ÇAKIR gördüğü ilgiden çok memnun kaldığını belirtti. Kaptan Salih Zeki ÇAKIR gibi kariyer sahibi büyükleriyle tanışma fırsatı yakaladıkları için mutlu olduklarını belirten öğrenciler katılımından dolayı Kaptan Salih Zeki ÇAKIR ‘a ve seminerin düzenlenmesinde emeği geçen Kariyer Kulübü’ne teşekkürlerini sundular.

Editör: TE Bilişim