Sakız adasında ilk corono virüs vakası görüldü

Yunanistan’ın beşinci büyük adası Sakız’da ilk vaka 40 yaşındaki bir askerde görüldü.

Çeşme - Sakız arasında düzenlenen feribot seferleri 16 Mart’ta 15 günlüğüne durdurulmuştu, süre 30 Nisan’a kadar uzatıldı.Sakız adasında ilk corono virüs vakası görüldü.üresel felaket her geçen gün hız kesmeden büyürken, Avrupa’da covid19 görülen ülkeler arasında teyit edilmiş bin 156 olgu, 53 iyileşme ve 38 ölüm ile 23. sırada bulunan komşumuz Yunanistan’a yeni bir vaka daha eklendi.

Ayrıca eklenen bu yeni vaka; bugüne dek hiç covid 19 olgusu görülmemiş Yunanistan’ın en büyük beşinci adası ve Çeşme’ye en yakın mesafesi yaklaşık 4,1 deniz mili olan Sakız adasında teyit edilmiş ilk vaka olma özelliği taşıyor.

İLK VAKA 40 YAŞINDAKİ ASKERDE GÖRÜLDÜ

Geçtiğimiz cumartesi günü Sakız Devlet Hastanesi’ne giden ve hafta sonunu hastanede karantinada geçiren 40 yaşındaki Patras kökenli bir Yunan askerin corono virüs testi Pasteur Enstitüsü tarafından dün pozitif olarak açıklandı. Bunun üzerine asker, hastanenin SARS koğuşuna yatırılarak tedaviye alındı. Evli olan askerin şimdi adada kimlerle, kaç kişiyle temas ettiği araştırılıyor. Askerin eşine de test uygulandı ve sonucu bekleniyor.

Editör: TE Bilişim