Şair Liman Başkanı Ümit Yaşar Işıkhan Kültür ve Turizm Bakanlığı’na uzman olarak atandı 

2005 Yılında Datça’ya liman Başkanı olarak atanan şair-yazar Ümit Yaşar Işıkhan görevinden ayrıldı.

2010 yılı Birleşmiş Milletler tarafından dünya kültürüne ve barışına katkılarından dolayı “Üstün Hizmet Nişanı” ve Almanya Hannover Doğa Bilimleri Akademisi ve Avrupa Üniversitesi Bilim kurulu tarafından “Fahri Doktor” payesi ile ödüllendirilen Datça Liman Başkanı Ümit Yaşar Işıkhan, emekli olmaya hazırlanırken gelen öneri üzerine Kültür ve Turizm Bakanlığı İzmir İl Müdürlüğü’ne uzman olarak yatay geçiş yaptı.

Datça’da görev yaptığı süre içinde Datça’nın uluslararasında tanınması ve turizmine katkı sağlaması için Belediye Başkanlığı desteğiyle 2007 ve 2008 yıllarında 15 ülkeden sanatçıların katılımıyla uluslararası etkinlikler düzenleyen ve Datçalı çocuklar için şiir atölyesi açan Uluslararası Aktivist Sanatçılar Birliği kurucu başkanı Işıkhan, Datça da görev yaptığı süre içinde kendisine her anlamda destek veren başta denizciler olmak üzere bütün Datça halkına çok şey borçlu olduğunu söyledi.

25 yıldır Uluslararası festivallerde Türkiye’yi temsil eden ve değişik Tv kanallarına danışmanlık yapan Işıkhan, yeni görevimde Datça’nın daha çok tanıtılması için projeler üreteceğini, bu anlamda gelen projelerin öncelikle uygulanması için çaba harcayacağını, Datça halkının kültürel ve denizcilik ile ilgili taleplerinde gönüllü olarak danışmanlık yapacağını dile getirdi.

Işıkhan yaptığı açıklama da; “Şubat 2011’den itibaren görevimden ayrılmayı planlarken, yine olmadı.. Ulusal ve uluslararası sanatsal ilişki - birikim ve deneylerimi ülkem adına kullanmak üzere Vizyonu ve misyonluğu olan Kültür ve Turizm Bakanlığında proje üretip uygulamak adına uzman olarak göreve devam etmek önerisini benimsedim..... Yeni bir sayfaya başlarken, olgunlaşmamı sağlayan dostlarıma ve hayata teşekkür ediyorum.

Hoşça kalın Datçalı kardeşlerim....Hoşça kal kardeşim deniz.”
 

Editör: TE Bilişim