“Dünya Denizcilik Üniversitesi’nin Rektörü Bjorn Kjerfve’nin daveti üzerine İsveç’e giden Kıyı Emniyeti Genel Müdürü Salih ORAKCI, üniversite öğrencilerine eğitim verdi.

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali YILDIRIM, Milli Savunma Bakanı İsmet YILMAZ ve Bakanlık Müsteşar Yardımcısı  Suat Hayri AKA’nın da mezun olduğu okulda bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Genel Müdür Salih ORAKCI öğrencilere, Türk Boğazlarındaki gemi trafiği, riskler ve KEGM faaliyetleri hakkında bilgi verdi.

Ayrıca denizciliğe başlangıcı, bir geminin yapımından itibaren hem donatan, hem kaptan, hem de liman ve kıyı devletleri açısından ele alarak tüm tarafların karşılaşacağı zorlukları, riskleri ve sonuçlarını anlatan Salih ORAKCI, öğrencilerle kazalardan çıkan sonuçları ve tecrübelerini paylaştı.

İnsan hatalarının önemine dikkat çeken Genel Müdür 2 saat süren derste, denizcilik alanındaki güncel sorunları da öğrencilerle birlikte ele aldı.



Karşılıklı soru-cevap şeklinde tecrübe ve deneyimlerin paylaşıldığı ve KEGM  Basın Tanıtım ve Dış İlişkiler Daire Başkanı I. Beril ORAKCI’nın da hazır bulunduğu ders sonrası Türk öğrenci ve eğitmenlerle de tanışan Genel Müdür Orakcı'ya  öğrenci ve eğitmenler, kendilerini burada görmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdiler. Öğrencilere, geleceğe dönük planları hakkında sorular soran Orakcı, projelerinde başarılar diledi.



Öte yandan İTÜ Gemi İnşaatı ve Gemi Makineleri Mühendisliği mezunu olan ve şu an Dünya Denizcilik Üniversitesi’nde görev yapan Profesör Aykut ÖLÇER’le de görüşen ORAKCI, “Sn. ÖLÇER, burada ülkemizi başarıyla temsil ediyor. Denizciliğimizin uluslararası eğitim boyutunda temsil edilmesi bize ayrı bir gurur ve mutluluk veriyor. Burada bulunan ve göğsümüzü kabartan Türk öğrenci ve eğitmenlerin başarısının artarak devam etmesini diliyorum.” dedi.



Üç gün boyunca Üniversite Rektörü Bjorn Kjerfve ile birlikte üniversiteyi ve projelerini inceleme, denizciliğin sorunlarıyla çözüm önerilerini karşılıklı konuşma fırsatı bulan Genel Müdür Orakcı'ya, ziyaret sonrasında son gün Rektör Bjorn Kjerfve tarafından bir sertifika takdim edildi.

 

Editör: TE Bilişim