Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın tebdilikıyafet denetimiyle gündeme gelen sahillerdeki kaçak yapıların boşaltılması için tesislere yazı gönderildi.

BAŞBAKAN Tayyip Erdoğan’ın tebdili kıyafet denetimiyle gündeme gelen sahillerdeki yıkım operasyonu turizm bölgelerindeki inşaat yasağı biter bitmez başlıyor. Kaçak yapıların boşaltılması için tesislere yazı gönderildi. İlk etapta Çeşme’de üç büyük tesisleAntalya’daki onlarca otel yıkılacak. 
Başbakan Erdoğan’ın sahil teftişinin ardından kaçak yapıların yıkımına da start veriliyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, bu ayın sonunda Akdeniz, Ege, Marmara ve Karadeniz sahil şeridinde inşaat yasağının bitmesiyle yıkım operasyonuna başlıyor. Yıkımlar başta Ege ve Akdeniz şeridindeki turizm tesisleri olmak üzere Kıyı Kanunu’na aykırılık tespit edilen Trabzon, Samsun, Balıkesir gibi yerlerde de yapılacak. 

KAÇAKLARA YAZI GÖNDERİLDİ

Bakanlık yetkilileri kıyı kenar çizgisini ihlal ederek, kaçak yapı inşa edenler için eylül ayı sonunda süreci başlatacak. Bu kapsamda kaçak olduğu tespit edilen yapı sahiplerine yazı gönderilirken, operasyonun ilk ayağında Çeşme’de üç, Antalya’da ise onlarca büyük yapı yıkılacak. Yıkımların sadece Ege ve Akdeniz’de yapılmayacağına dikkat çekilirken, Rize’den İskenderun’a kadar olan tüm sahil şeridinde aykırı yapıların yıkımı gündeme gelecek. Eskilerin yanında yeni yatırımları da inceleyen bakanlık, illerden gelen tespitler doğrultusunda tüm bölgelerdeki kaçak yapıları da yıkmaya hazırlanıyor.

Büyük oteller de kapsamda

YIKIMLARIN turizme darbe vurmaması için sezon bitiminde yapıldığı belirtiliyor. Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, bir süre önce yaptığı açıklamada, yıkılacak binalar içinde büyük otellerin olduğunu da söylemişti. Kıyı kenar çizgisi yönünden tüm yetkinin bakanlıkta olduğunu belirten Bayraktar, “1992’den sonra belediyelerin verdiği ruhsatlar var. 1992’den önce yapılanlar müktesep hak, imarsız da olsa yıkılmayacak. Kıyılardaki yapıların hatırı sayılır bölümü ya ruhsatsız ya iskansız ya iskana aykırı ya da hepten kaçak. Bizim işimiz onlarla. Ortalığı karıştırmamak, kırıp dökmemek, turizmi ve yatırımcıyı tedirgin etmemek lazım. İyi niyetimizden fırsatçılık yapanlara da göz açtırmayacağız” demişti.

Editör: TE Bilişim