Sahil Güvenlik ekipleri Yunan botunu kurtardı

 Türk kara sularında karaya oturan Yunan sahil güvenlik botu, Sahil Güvenlik Komutanlığı unsurları tarafından kurtarıldı

 Türk kara sularında karaya oturan Yunan sahil güvenlik botu, dün Sahil Güvenlik Komutanlığı unsurları tarafından kurtarıldı. Askeri kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Yunanistan Birleşik Arama Kurtarma Koordinasyon Merkezi, dün Yunanistan sahil güvenlik botu tarafından kaçakçılık faaliyeti şüphesi ile sıcak takibi yapılan RÜZGAR-009 isimli sürat teknesinin Türk karasuları içerisinde Aydın, Didim Tuz Burnu açıklarında karaya oturduğunu, ardından takibi yapan Yunanistan sahil güvenlik botunun da aynı bölgede karaya oturduğunu Sahil Güvenlik Komutanlığına bildirdi.

Yunanistan makamları, karaya oturan sahil güvenlik botunun Yunanistan bayraklı bir balıkçı teknesi tarafından kurtarılmak istendiğini belirterek bu doğrultuda balıkçı teknesi için Türk karasularına giriş izni talep etti.

Türk makamları ise karaya oturan botların kurtarma faaliyetinin Türk Sahil Güvenlik Komutanlığı tarafından gerçekleştirileceğini bildirerek, Yunanistan unsurlarının Türk karasularına girmesine izin vermedi. Sahil Güvenlik Komutanlığı tarafından olayın gerçekleştiği bölgeye 2 sahil güvenlik botu ve 1 sahil güvenlik uçağı, daha sonra da 1 sahil güvenlik gemisi ve 3 sahil güvenlik botu sevk edildi.

Sahil Güvenlik Komutanlığı unsurlarının bölgeye ulaşmasının ardından, bölgede LS-171 borda numaralı Yunan sahil güvenlik botunun, karaya oturan LS-604 borda numaralı sahil güvenlik botundan halat aldığı ve kurtarma faaliyeti yapmaya çalıştığı, ayrıca bölgede Yunanistan bayraklı Apostolos isimli bir balıkçı teknesinin bulunduğu tespit edildi. Yunan botu ve balıkçı teknesi, "kurtarma faaliyetinin Türk Sahil Güvenlik unsurları tarafından yapılacağı, Türk karasularını derhal terk etmeleri" yönündeki uyarılar üzerine bölgeden ayrıldı.

Sahil Güvenlik Komutanlığı unsurları tarafından başlatılan kurtarma faaliyeti kapsamında, yakınlarda bulunan bir Türk balıkçı teknesinin yardımıyla Yunan sahil güvenlik botu kurtarıldı. Makinelerinin çalışmadığı tespit edilen Yunan botu, Türk sahil güvenlik botu tarafından Tuz Burnu'nun 9 mil batısında, Eşek Adası'nın 3,2 mil kuzeyinde Yunanistan sahil güvenlik birimlerine teslim edildi.

 

Editör: TE Bilişim