Sahil Güvenlik Ekipleri Ege Denizi'nde Kuş Uçurtmuyor

SAHİL Güvenlik Ege Bölge Komutanlığı ekipleri, yasadışı yollardan Yunan adalarına geçmeye çalışan 54 kaçağı yakaladı.

Ekipler ayrıca, batan teknedeki 2 kişiyi kurtardı, yük gemisinde yüksek tansiyona bağlı olarak felç geçiren bir denizciyi de helikoptele alıp hastaneye sevkini gerçekleştirdi. Sahlil Güvenlik Ege Bölge Komutanlığı ekipleri, denizdeki devriye görevleri sırasında önemli faaliyetlere de imza attı.

Dün, Rodos Adası'nın 12 deniz mili batısında seyreden Marshall Adaları bayraklı 'Glovis Cardinal' adlı ticari Ro - Ro gemisinden yardım çağrısı alan ekipler, harekete geçti. Gemide görevli Filipin uyruklu George Pollicha Palapa'nın, yüksek tansiyona bağlı olarak felç geçirdiği bilgi üzerine ise, bölgeye helikopter gönderildi.

Gemiden helikopterle alınan Filipinli denizci, önce Milas Havaalanına ardından da ambulansla Milas Devlet Hastanesi'ne sevk edildi. Bunun yanı sıra, Kuşadası açıklarında makina dairesinden su aldıktan sonra batan 'Black Jack' adlı teknedeki, 2 kişi de yine sahil güvenlik tarafından kurtarıldı.

Yunan adalarına kaçak geçişlere karşı da önlemler alan Sahil güvenlik ekipleri, Didim Menderes Ağzı ile Teağaç açıklarında ayrı ayrı yaptıkları iki operasyonda, Suriye, Eritre, Afganistan, Kongo, Mali ve Dominik Cumhuriyeti uyruklu toplam 54 kaçağı kurtardı.

Editör: TE Bilişim