Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi’nde 2019-2020 eğitim öğretim yılı düzenlenen törenle başladı. Milli Savunma Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Afyoncu öğrencilere ilk dersi verdi. Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi’nde 2019-2020 eğitim öğretim yılının başlaması dolayısıyla açılış töreni düzenlendi. Törene, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun yanı sıra, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin, Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Başkanı Tümgeneral Hüseyin Kurtoğlu, Milli Savunma Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Afyoncu ile öğrenciler katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından başlayan törende konuşan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, uluslararası sistemin ciddi bir değişim yaşadığını, bu sistemin bütününde de bir güvenlik problemi olduğunu söyledi.

Öğrencilerin öğrendiklerini unuttuğu veya ihmal ettiği an bunun bedelini hayatlarıyla ödeyeceklerini hatırlatan Soylu, mesleğin en büyük düşmanının ihmal, disiplinsizlik ve tedbirsizlik olduğunu kaydetti.

Soylu'nun konuşmasının ardından Milli Savunma Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Afyoncu öğrencilere ilk dersi verdi.

DENİZHABER

Editör: TE Bilişim