Sahil Güvenlik Komutanlığı '1700 Tonluk Sahil Güvenlik Arama Kurtarma Gemisi' projesi yürütüyor.

Proje ile ilgili Genelkurmay Başkanlığı'nın internet sitesinde yapılan yazılı açıklamada, Sahil Güvenlik Komutanlığı'nın öncelikli insani görevi olan denizde arama kurtarma faaliyetlerinin, özellikle açık denizlerde ve ağır deniz ile hava şartlarında etkinlikle icra edilmesine imkan sağlamak maksadıyla, '1700 Tonluk Sahil Güvenlik Arama Kurtarma Gemisi' projesi başlatıldığına dikkat çekilerek, şöyle denildi:

"Proje kapsamında, halen inşası devam eden dört adet gemiden ilki olan TCSG Dost 9 Haziran 2010 tarihinde denize indirilmiştir. Halen seyir safhası kabul testlerine devam edilmektedir. Açık denizde arama ve kurtarma harekatı icra etmenin yanı sıra yangın söndürme, çevre kirliliği ve kaçakçılığın önlenmesi gibi operasyonlarda da kullanılabilecek donanıma sahip olacak 1700 Tonluk Sahil Güvenlik Arama Kurtarma Gemileri, helikopter iniş kalkış ve taşıma kabiliyetine de sahip olacaklardır.

Bu kapsamda, projenin ilk gemisi olan TCSG Dost gemisine, 7 Şubat 2012 tarihinde, AB 412 EP Sahil Güvenlik Helikopteri ile ilk defa gece ve gündüz şartlarında iniş ve kalkış testleri başarılı olarak icra edilmiştir."
Editör: TE Bilişim