Şahika Ercümen'den batık gemi Majestic'e saygı dalışı

 Çanakkale Zaferi'nin 100. Yıldönümü etkinlikleri kapsamında bir bankanın sponsorluğunda gerçekleştirilen dünya serbest dalış rekortmeni Şahika Ercümen, İngiliz savaş gemisi Majestic'e saygı dalışı yaptı.Boğazın 24 metre derinliğindeki gemiye dalış yapan Ercümen, çelenk bırakıp Türk bayrağı açtı.

SU ALTINDA TÜRK BAYRAĞI

Türkiye Finans, Çanakkale cephesinde şehit olanları anmak amacıyla Majestic'e saygı dalışı düzenledi. Şahika Ercümen, 24 metre derinlikteki Majestic'in batağına dalarak çelenk koydu. Su altında Türk bayrağı açarak saygı dalışını tamamladı. '100. Yılında Çanakkale Şehitleri Saygı' projesiyle ilgili bilgi veren Türkiye Finans Genel Müdürü Derya Gürerk, Çanakkale Zaferi'nin üzerinden yıllar geçmesine rağmen yaşattığı gururun hiç eksilmediğini söyledi.

ŞEHİTLERİ ANMA PROJESİ

Gürerk, "Biz de Türkiye Finans olarak bu minnetin ve saygının bir göstergesi olarak, cephede hayatını kaybeden tüm şehitleri anmak üzere projeyi hayata geçirdik. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün 'Yurtta Sulh, Cihanda Sulh' sözünden yola çıkarak bağımsızlık mücadelesi veren ve vatan toprağı için hayatlarını feda eden tüm şehitlerimizi anmak ve onları asla unutmayacağımızı bir kez daha göstermek için buradayız." şeklinde konuştu.

BUGÜNÜN ANLAM VE ÖNEMİ ÇOK BÜYÜK

Saygı dalışı sonrası açıklamalarda bulunan Şahika Ercümen, bu dalışın kendisi için anlamlı olduğunu ifade ederek, "Çok uzun senelerdir profesyonel olarak dalış yapıyorum. Birçok rekora imza attım. Ancak bugünün benim için anlam ve önemi çok büyük. Çanakkale Zaferi'nin 100. Yılı vesilesiyle tüm şehitlerimiz için bir saygı dalışı gerçekleştirdik. Böylesine anlamlı bir projede yer almaktan dolayı mutluluk ve gurur duyuyorum." dedi.

Editör: TE Bilişim