Haftada 3 sefer

Yaklaşık 130 ülkede faaliyet gösteren uluslararası konteyner taşımacılığı firmalarından Safmarine, İzmirli ihracatçıların Ortadoğu ve Afrika yolunu kısalttı.

TCE Ege Limanı’ndan haftada bir olan sefer sayısına iki tane daha ekleyen Safmarine, İzmirli firmalara özellikle Ortadoğu ve Afrika bölgelerine yapacakları taşımalarda daha kısa transit sürelerle servis vermeyi amaçlıyor. Genel Müdür Sedef Ayhan, bu ay başlayan iki servislerinin haftalık olarak TCE Ege Limanı’nı uğrak yapacağını dile getirerek, şunları söyledi; “Bu yıl sonu eklediğimiz seferlerimizden biri, her çarşamba Algeciras aktarma limanına yük taşıyacak. Böylece Egeli firmalar, Batı Afrika ülkelerine, hatta Güney Afrika’ya tek aktarmayla yükleme yapabilecek. Afrika’nın en güneyine, Cape Town’a 27 günde malını gönderebilecek. Perşembe günleri de Ortadoğu’ya direkt seferimiz olacak. Örneğin, Cidde’ye 7 günde yük gönderebilecek.” Konteynerde önemli kent İzmir’in konteyner taşımacılığı için önemli bir kent olduğunu aktaran Sedef Ayhan, “Safmarine olarak biz de İzmir’de önemli bir potansiyel görüyoruz. Bu senenin sonu ile İzmir’e uğrak yapmaya başlayan iki yeni sefer ile bu bölgede verdiğimiz konteyner taşımacılığı hizmetimizi geliştireceğiz. Biz inanıyoruz ki bu eklenen haftalık seferler hem halihazırda ihracat yapan firmaların transit sürelerini azaltacak ve rekabetçiliğini artıracak, hem de firmaların yeni pazarlara ihracat yapmalarını kolaylaştıracak. Safmarine olarak müşterilerimizin işini anlayan, onları iş ortağı gibi gören bir armatör olmak istiyoruz. Bu sebeple özellikle de uzman olduğumuz Ortadoğu ve Afrika pazarlarında bölgedeki firmaların rekabetçiliklerini artırmak için firmalar ve yerel STK’larla birlikte çalışmak istiyoruz. Servislerimizi geliştirmekle beraber ortak çalışma imkanının da yaratılmasının, ihracatımızı artırmak için önemli olduğunu düşünüyoruz” dedi. RAKAMLARLA Dünya çapında her gün 3.500 konteynerden fazla yük taşıyor. Yaptığı ihracat taşımalarının yüzde 70’ini Ortadoğu ve Batı Afrika yüklemeleri oluşturuyor. Bir önceki yıla kıyasla 2013’te Türkiye’de ihracat ve ithalat taşımalarını yüzde 15 artırmayı hedefliyor.

İZMİR’İN YERİ AYRI

Safmarine Konteyner Hattı’nın Türkiye’deki ihracat hacimlerinin son 10 yılda yüzde 500’den fazla büyüdüğünü dile getiren Ayhan, İzmir, Ambarlı, İzmit Körfezi, Gemlik, Mersin ve İskenderun’daki limanları kullandıklarını söyledi. Ayhan, İzmir’in kendileri için ayrı bir önemi olduğunu belirterek, “Türkiye’deki müşteri hizmetleri birimimiz İzmir’de. Türkiye’nin diğer limanlarından yaptığımız taşımaların organizasyonu da buradan yapıyoruz. İzmir tarihi bir ticaret, denizcilik şehri. Bunu da destekleyecek şekilde iyi bir denizcilik okulu var. Buradan bizimle çalışabilecek konteyner taşımacılığı konusunda bilgili çalışanlar bulabiliyoruz” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim