Sadun Boro yelkeniyle dünyayı gezdi. Maviliklere yelken açan Sadun Boro’nun gitmediği liman gezmediği liman şehri kalmadı… Sadun Boro yelken tutkusunu kalıcılaştırmaya karar verdi..Gezdiği gördüğü limanları koyları diğer insanlara tanıtmayı kendine görev saydı…

Bu amaçla kitap yazmaya karar veren Boro, Vira Demir İsimli kitabında gittiği gördüğü yerlere yer veriyor


Sadun Boro’nun aklında şimdi KKTC var.

Boro, KKTC’nin hayran kaldığı liman koy ve marinalarına kitabında yer vermeyi düşünüyor.Boro bu amaçla Kıbrısta. Boro, bir ülkede yat turizminin geliştirilebilmesi için öncelikle , amatör denizciliğin geliştirilmesi gerektiğini vurguladı.
Denizciliğin sadece zenginlerin ilgi alanı olmadığını, yat turizminin gelişebilmesi için düşük bağlama ücreti olan , elektrik ve su  hizmetlerinin kolaylıkla alınabileceği güvenilir, basit marinalar yapılaması gerektiğini söyleyen Boro, bürokrasinin yat turizminin gelişmesi önünde ciddi bir engel olduğunu dile getirdi.

Amatör Denizci Hasan Kaçmaz ile, Girne Delta Marina Sahibi Ramazan Gündoğdu ile Alanya Marina Genel Müdürü Savaş Ayas ise,,  Transit log uygulamasının yeniden ,KKTC’yi kapsaması için girişim yapılmasını istedi.

KKTC Yelken Motor ve Kürek Federasyonu  Başkanı Zeki Taşçı ise, yat turizminin gelişmesi için ülkenin kuzey sahillerinde konaklamaya elverişli, gerekli altyapı hizmetlerinin verilebildiği marinaların devreye  sokulması gerektiğini vurguladı.

Editör: TE Bilişim