Derya Sabaz Intertanko Akdeniz'de başkan yardımcısı

Beşiktaş Denizcilik Grubu Yönetim Kurulu Üyesi Derya Sabaz Uluslararası Bağımsız Tanker Armatörleri Birliği Intertanko'nun Yunan ve Akdeniz Panel'i başkan yardımcılığına seçildi.

Uluslararası Bağımsız Tanker Armatörleri Birliği Intertanko'nun kurulduğu 1970 senesinden beri dünyanın birincil enerji kaynağı olan petrolün, emniyetli, güvenli ve rekabete açık şekilde taşınmasını sağlayan tanker armatörlerinin sesi olduğunu belirten Sabaz, "Bağımsız tanker armatörleri dünya tanker filosunun % 80'ini işletmektedirler ve büyük çoğunluk Intertanko üyesidir. Birlik üyeliği, devlet veya devlet destekli tanker armatörlük firmalarıyla petrol firmalarına ait filolara açık değildir" dedi.

Intertanko'nun merkez Oslo ve Londra idari ofisleri ile 1999'dan beri Washington ve Singapur ofisleri yanında Yunan Akdeniz Paneli, Asya Paneli, Latin Amerika Paneli, Kuzey Amerika Paneli, Kuzey Avrupa Paneli olmak üzere 2009 senesi itibariyle 3100 tankerle 249 milyon (dwt) taşıma kapasitesini temsil eden 250 üyesi bulunduğunu söyleyen Sabaz, başkan yardımcılığına seçildiği Yunan Akdeniz Panel, Fransa'nın 1, İtalya'nın 19, İspanya'nın 3, Monaco'nun 2, Türkiye'nin 9 ve Yunanistan'ın 63 ve Güney Kıbrıs'ın 7 toplam 104 üyesi ile Intertanko üyelerinin yüzde 40'ını oluşturduğunu belirtti.

Beşiktaş Denizcilik Grubu'nun 1997 senesinden beri Intertanko Yunan Akdeniz Panel üyesi olduğunu ifade eden Sabaz şöyle devam etti: "Komite bir başkan ve üç başkan yardımcısından oluşmakta ve iki sene boyunca görev almaktadır. Panel Başkanı Bay Dimitris S. Korkodilos, N.J. Goulandris tarafından kurulmuş olan Andriaki Shipping Co. Ltd.'nin CEO'sudur. Başkan Yardımcısı Bay Kostas Vlachos, 1937'de John S. Latsis tarafından kurulmuş Petrola rafinaj firmasının denizcilik kolu CMM -Consolidated Marine Management Inc COO'sudur."

Intertanko Hellenic Mediterranean Panel'de boş olan iki üyeliğin birinin kendisine diğerinin Harry Vafias'a önerildiğini belirten Sabaz, 18 Mart'ta Atina'da Intertanko Hellenic Mediterranean Panel bahar toplantısında Harry Vafias ile başkan yardımcısı seçilmekten mutluluk duyduğunu söyledi.

Harry Vafias'ın babasının denizcilik firmasında 90'ların sonunda iş yaşamına atıldığını vurgulayan Sabaz paneldeki her üyenin başlıbaşına dünya petrol taşımacılığının önemli isimlerden oluştuğunu işaret ederek sözlerini şöyle tamamladı: "Geçmişte kuru yük ve tankerlerden oluşan firma, filo profilini yakın zamanda kendi çabaları ile tamamiyle gaz tankerlerine çevirip, firmayı New York borsasına taşımış. Kendisi ile 2003 senesinden beri süregelen yakınlığımız mevcut. Firması StealthGas'ın 37 gaz tankeri ve 3 adet ürün tankeri var."

Editör: TE Bilişim