Rusya'nın Baltık Denizi'ndeki varlığı

-ABD'nin Avrupa Kara Kuvvetleri Komutanı Hodges: -"Rusya, Kaliningrad bölgesinde, bizim veya NATO’nun herhangi bir donanmasının bölgeye girmesini engelleyebilme kapasitesine sahip. Bu da oradaki müttefiklerimiz için ciddi bir tehdit"

ABD'nin Avrupa Kara Kuvvetleri Komutanı Korgeneral Ben Hodges, Rusya'nın Baltık Denizi kıyısındaki toprağı olan Kaliningrad'daki askeri gücünün bölge ülkeleri için ciddi tehdit oluşturduğunu söyledi. Baltık Haber Ajansı'nın (BNS) haberine göre, Litvanya’daki ABD gücünü ziyaret eden Hodges, Rusya’nın Kaliningrad bölgesine Deniz ve Hava Kuvvetleri ile Baltık Filosu olmak üzere iki üs konuşlandırdığını hatırlattı.

Rusya'nın ayrıca askeri tatbikatlar için buraya düzenli olarak “İskender” adlı füze sistemli gemisini gönderdiğini ifade eden Hodges, "Kaliningrad bölgesindeki Rusya'nın askeri gücü, şu anda bizim veya NATO’nun herhangi bir donanmasının bölgeye girmesini engelleyebilme kapasitesine sahip. Rusya, Kaliningrad'dan Baltık Denizi’ne girişi durdurabilir ve orada Letonya, Litvanya ve Estonya olmak üzere üç müttefikimiz bulunuyor” ifadelerini kullandı. Hodges, Rusya’nın Baltık Denizi’ne erişimi engellenmesi ihtimalinin müttefikleri için ciddi tehdit oluşturduğuna işaret ederek, “İşte bu yüzden ABD ve NATO, Baltık ülkelerini savunarak Rusya’yı caydırmalıdır” diye konuştu.

ABD Savunma Bakanı Ashton Carter de geçtiğimiz aylarda Baltık ülkeleri ve Polonya’ya asker ve ağır silahlar gönderileceğini açıklamıştı.

Editör: TE Bilişim