Rusya Genelkurmay Başkanlığı Ana Harekat Dairesi Başkan Yardımcısı Tuğgeneral Stanislav Gacimagomedov, silahlı kuvvetlerin izinsiz olarak karasularına giren yabancı ülkelere ait gemi veya denizaltılara ateş açmaya hazır olduğunu ancak yetkili atış emrinin ancak "en üst düzey" yetkili tarafından verilebileceğini söyledi.

Gacimagomedov, “Biz her zaman hazırız. Fakat mesele şu ki, bu tür kararlar sadece en üst düzeyde alınıyor” diye konuştu.

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov ise Rus askerlerin yabancı gemilerin Rus karasularına girdiğinde mevcut protokollere sıkı sıkıya bağlı kaldığını belirtti.

Bugünkü basın toplantısında gazeteciler, Peskov’dan Rusya’nın deniz sınırlarını ihlal eden deniz araçlarını vurmaya hazır olduğunu söyleyen Genelkurmay Başkanlığı yetkilisinin bu açıklamasını değerlendirmesini istedi. Kremlin Sözcüsü, “Rusya Federasyonu karasularına girmeleri durumunda, yüzey veya su altındaki yabancı gemilerle ilgili belirli bir eylem protokolü mevcut. Elbette sınırlarımızı korumaktan, ülkemizin güvenliğinden sorumlu olan askerlerimiz, bu protokollere sıkı sıkıya bağlı kalmakta” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim