Rusya ile yaşanan uçak düşürme geriliminin ardından yaşanan gelişmeler, deniz taşımacılığını da bir krizin eşiğinde olduğunu gösteriyor. 

KaptanHaber'e bilgi veren bir kaynak; "Rusya ile yaşanan son gelişmelerden sonra, Rusya, kendi limanlarına giren ve-veya girecek Türk menşeli armatör, işletmeci ve personeli fişleme için çalışma başlatmıştır" dedi. 

Aynı kaynak; "Bunun için Rus liman acentalarına talimat verilmiştir. Araştırmalarım sonucunda, Rus limanında olup yüklemesi bitmesine rağmen gümrük işlemlerinde bekletilen bir çok yerli-yabancı bayrak Türk işletmesine ait gemiler var." Şeklinde konuştu.

Öte yandan, Rusya ya havayolu ile Türk vatandaşlarının girişi engellendiği yönünde haberler geliyor.

KaptanHaber'e bilgi veren bir gemi brokeri, "Birçok Rus kiracı yabancı bayrak ve tahliye limanı Türkiye dışında ülke olmasına rağmen sadece Türk menşeli olunduğu için yük çıkmaktan kaçınıyorlar" dedi. 

Broker, "Az önce Rus acentamızdan aldığımız bilgiye gore, Sınır hudutla ilgili resmi makamlar, Türk bayraklı gemiler ve çalışan Türk personeli için acentalardan bilgi istemişler. Ayrıca Rusya en buyuk kozu ( PSC )denetimlerini sıklaştırmak ve gemileri limanlarda tutmak için çalışmalara başlamıştır." dedi. 

 

Editör: TE Bilişim