MOSKOVA - RIA Novosti haber ajansı, açıklamanın Rusya Savunma Bakanlığı tarafından yapıldığını duyurdu. Bakanlık, radarlarca tespit edilen "nesne"lerin Akdeniz'in orta bölgelerinden gönderildiğini belirtti.

Rusya Savunma Bakanlığı, füze saldırısı erken uyarı sistemlerinin (FSEUS) Salı günü Akdeniz’de iki balistik hedefin fırlatıldığını tespit ettiğini açıkladı.

Rusya Savunma Bakanlığı Basın ve Bilgi Dairesi sözcüsü, “Fırlatma, Moskova saatiyle 10.16’da (TSİ 09.16) Armavir’deki FSEUS radyoteknik merkezin savaş ekibi tarafından tespit edildi.” dedi.

Şam'daki kaynaklara dayanarak balistik nesnelerin denize düştüğünü bildiren Ria Novosti, ateşlenenleri füze değil, "balistik nesne" olduğunu tanımladı.Saldırı değil, test olabilir iddiasında bulundu.

Rusya'nın Şam elçiliği ise füze iddialarıyla ilgili olarak Şam'da herhangi bir patlama duymadıklarını açıkladı.

ÇELİŞKİLİ BİLGİLER

Sky News, füzelerin ABD gemilerinden test amacıyla fırlatıldığını söyledi. Ancak CBS News'e konuşan ABD'li bir yetkili, bölgede konuşlanan gemi ya da uçaklarından herhangi bir füze ateşlenmediğini söyledi.

İngiltere Savunma Bakanlığı, Akdeniz'de füze ateşlendiğinin farkında olduklarını ancak olaya müdahil olmadıklarını söylerken, Fransa Savunma Bakanlığı ellerinde böyle bir bilgi olmadığını belirtti.

İSRAİL : FÜZE DENEMESİ YAPTIK

Öte yandan İsrail’den, Rusya’nın füze iddialarını doğrulayan bir açıklama geldi. İsrail ordu yetkilileri, Akdeniz’de ABD ile ortak bir füze tatbikatı yaptıklarını açıkladı. Yetkililer, tatbikatın anti-füze sistemlerinin denenmesi için bir hedef üzerinde yapıldığını açıkladı.

REUTERS: BAKANLIK YALANLADI

Reuters haber ajansı ise, RIA’nın Savunma Bakanlığı’ndan bir yetkiliye dayandırdığı haberin, Bakanlıktan Reuters haber ajansına yapılan resmi bir açıklamayla kısa sürede yalanlandığını bildirdi.
Editör: TE Bilişim