Ruslar Kaza Yapan Gemiyi Bırakmıyor

Rus Ulaştırma Bakanlığı ve Göçmen Dairesi, Beryl gemisine çarparak batmasına neden olan Santa Victoria gemisine silahlı nöbetçiler yerleştirdi. Geminin gitmesine izin yok.

Santa Victoria gemisini işleten VitalCo firması Genel Müdürü Atıl Yılmaz, Denizhaber.Com'a yaptığı açıklamada, çarpışmada batan Beryl gemisinin kurtarılan mürettebatının Santa Victoria gemisinde misafir edildiğini söyledi.

Rusya'nın gemiye silahlı nöbetçiler yerleştirmesi nedeniyle geminin yerinden hareket edemediğini belirten Atıl Yılmaz'ın açıklaması şöyle:

"Ben, MV Santa Victoria gemisini Yeisk/Samsun buğday yüküne baglayan, Ukrayna'nın Berdyansk ve Donetsk şehirlerinde mukim VitalCo firmasının genel muduruyum.
Bağladığımız MV Santa Victoria gemisi, yine yakın arkadaşlarımızca işletlen MV Beryl gemisi ile çatıştıktan sonra, tayfasını batmadan önce kurtarmıştır, şu ana kadar da bordasında misafir etmektedir. Çok şükür can kaybı yoktur, yaralanma dahi olmamıştır.
MV Santa Victoria gemisi yük üstündedir ve makinasında, bordasında hasar yoktur, sefer ve yük emniyeti devam etmektedir, yüke şimdiye kadar sızıntı veya herhangi bir zarar olmamıştır.
Bundan sonra, gerekiyorsa çatışma yerinde raporlar tutulduktan sonra, en yakın limana gelerek kalan formaliteleri bitirmek ve misafir ettiğimiz tayfayı gemiden çıkarmak ve sefere devam etmek gereği vardır. Sonrası sigortaların işidir.
Ancak Russian Immigration Office ve Ministry of Transport gemiye silahlı adamlar dikmiş ve gereksiz katı davranışlarla durumu kontrol altında(!) tutmaya çalışmaktadır.
Ayrıca bu merciler ilgili sigorta ve avukatların, dahası eşiti kurumların mektuplarını da yanıtsız bırakmaktadır.
Olayın üstünden 48 saatten fazla zaman geçti. Geminin hangi sebepten ve ne zamana kadar tutulacağı sorularına yanıt bile alınamadı.
Bu konuda yorumları siz sayın Meslektaşlarıma bırakıyorum.
Bu vesileyle, bu haberi okuyan okumayan tüm Denizcilik Camiası'na sağlık ve bereket dolu nice bayramlar diliyorum."

Editör: TE Bilişim