Rus zenginlerin korsan avı keyfi! 

Rusya'da okyanusa açılan lüks gemi şirketleri heyecan arayan zengin müşterilere Somali kıyılarında korsan avı fırsatı sunuyor. 
 
  
MOSKOVA - Zengin müşteriler günde 6 bin dolar ödeyerek, dünyanın en tehlikeli sularında dev tankerleri ve yolcu gemilerini rehin alan Somalili korsanların saldırısına uğramayı bekliyor.

Avusturya'nın ekonomi gazetesi Wirtschaftsblatt'ın haberine göre, korsanların saldırısına uğradıkları zaman da, Rus zenginler gemideki el bombaları, makineli tüfekler, roket atarlarla karşılık veriyor.

Ekstradan günlük 8 dolar ödeyen müşterilere Kalaşnikof ve 12 dolara da 100 mermi veriliyor. Gemide, eski özel tim askerlerinden oluşan bir ekipte bulunuyor.

Özel gemiler Somali'deki Cibuti'den Kenya'daki Mombasa'ya seyahat ediyor. Gemiler özellikle korsanların dikkatini çekmek için kıyıya yakın olarak ve sadece 5 deniz mili hızla seyahat ediyor.

Rus yatçı Vladimir Mironov, "Onlar korsanlardan da beter. Korsanlar en azından rehin aldıkları kişilere karşı dürüst davranıyorlar, bu insanlar ise sadece cinayet işlemek için para ödüyorlar" diye konuştu.

Editör: TE Bilişim