İspanyol Denizcilik Makamları, tüm İspanya Marinalarından, şu anda İspanyol Marinalarında bulunan tüm mega yatlar (uzunluk 24 metre ve üzeri), Rus vatandaşı ve Rus çıkarlarına aitse veya bunlarla ilgiliyse Hükümet bilgilerini sağlamalarını talep etti. Neredeyse Rus bayrağı altında kayıtlı mega yat yoktur, Rus yatları ancak gerçek mülkiyet yoluyla tanımlanabilir. Rusya'nın sahip olduğu tüm mega yatların gözaltına alınması ve muhtemelen el konulması yönünde güçlü bir olasılık var.
İlk tespit edilenler arasında milyarder Viktor Vekselberg'e ait 78 metrelik mega yat TANGO bulunuyor. Astilleros de Mallorca yat tamir sahasına demirledi.

AFP'nin liman yetkililerine dayandırdığı habere göre, 2018 yılında ABD tarafından yaptırım uygulanan Rus alüminyum grubu Rusal'ın kurucusu Oleg Deripaska'nın sahibi olduğu mega yat Clio, 1 Mart'ta Maldivler'in başkenti Mala açıklarında demir attı. CNBC tarafından bildirilen MarineTraffic verilerine göre, Batılı ülkelerin yaptırım uygulanan oligarkların varlıklarına el koymakla tehdit etmesinden kısa bir süre sonra Rus milyarderlere ait en az iki diğer süperyat Maldivler'e doğru yola çıktı.
26 Şubat tarihli bir tweet'te Beyaz Saray şunları söyledi: "Önümüzdeki hafta, yaptırım uygulanan Rus şirketlerinin ve oligarkların yatlarını, malikanelerini ve diğer tüm varlıklarını tespit etmek, avlamak ve dondurmak için çok taraflı bir Transatlantik görev gücü başlatacağız. yasaya göre bulabileceğimiz ve dondurabileceğimiz diğer haksız kazanılmış kazançlar. ”

Editör: TE Bilişim