Borcu olan bir Rus armatörün Lyubov Orlova adlı gemisine el koyan Kanada makamları 2 yıl boyunca gemiyi ve mürettebatı limanda bağlı tuttu.
Gemi geçen hafta, nihayet yok pahasına satıldı ve böylece maaşları ödenmemiş gemiciler de rahat etti. Birkaç hafta içinde yola çıkacak olan geminin Rus mürettebatı Rusya'ya dönmek hevesiyle yanıp tutuşurken, bu arada, tayfaların limandaki uzatmalı sevgilileri şimdi üzüntü içinde bulunuyor.

Kanada'nın Atlantik Okyanus kıyısındaki Newfoundland Eyaleti'nde yer alan St.John Limanı'nda iki senedir bağlı durup, iskelede yan gelip yatan Lyubov Orlova gemisi üzerindeki icra sonunda kalktı.
Gemiyle beraber olan tayfalar ve tüm mürettebat böylece hem aylardır ödenmeyen maaşlarına, hem de tekrar denize açılmak olanağına kavuştu. Losco Cargo adlı Rus armatör şirketinden 250 bin Dolar alacağı olan Kanadalı bir işadamının icra talebi üzerine limanda bağlanan gemi o günden beri satılmayı bekliyor, bu arada gemideki mürettebat da gemiyi terk etmeden, sadece limana çıkıp geri dönmek koşuluyla teknede bir tür rehine hayatı yaşıyordu.

90 metrelik şilebi yok pahasına satın alıp parasını ödeyen diğer işadamının adı açıklanmadı, fakat bu satıştan en çok gemi mürettebatı memnun oldu. Ancak, limana çıkmaları izni verilen tayfaların St.John'da kurduğu dostluklar ve ilişkilerin geleceği ise belirsiz kaldı. Rus tayfaların bu limandaki bayan arkadaşları şu sıralarda yas içinde bulunuyor. Zira iki senedir evlerine gidemeyen Rus gemiciler artık iyiden iyiye Kanadalı olmaya başlamış, kendilerine birer dost edinip zaman geçirmişti.

Rus gemicilere vodka yetiştiremeyen limandaki alkollü içki satan bakkalın sahibi de ¨Ben bir daha bu kadar vodkayı kime satarım, nasıl kâr ederim¨ diye duruma esef etti.
Öte yandan Rus gemiciler ayrılıyor diye üzülen St.John'daki kadınların iki yıl boyunca iyice vodka düşkünü olduğunu hesaba katan limandaki bakkallar, ¨En kötü ihtimalle elimizde kalan vodka şişelerini onlara satarız¨ diye umut edildiğini açıkladı.
Editör: TE Bilişim