Rus Fırkateyni 51 Gemiyi Korumuş

Rusya donanma sözcüsü. Baltık donanmasına ait  Neustrashimy (Fearless) firkateyni tarafından 2008 yılı içinde 50 den fazla ticari geminin Somali kıyılarından geçerken korsanlardan korunduğunu açıkladı.

Fırkateyn Aden Körfezi'nde uluslararası denizcilik kanun ve antlaşmalarına uygun olarak Ekim'in sonundan bu yana faaliyet gösteriyor.

Gemi Komutanı Igor Dygalo "Aden Körfezindeki görev sırasında Neustrashimy (Fearless) firkateyni'nin 13 gemi konvoyuna refakat ederek 51 ticari gemiyi tehlikeli sulardan geçirdiğini" söyledi.

Dygalo geminin görevini ocak ayının ortalarına kadar sürdüreceğini ve daha sonra başka bir savaş gemisiyle görevini değişeceğini açıkladı.

Korsanlar Aden körfezindeki saldırılarını artırarak devam ettiriyor. 2008 içerisinde 120 gemi saldırıya uğradı ve bu gemlerden 40 civarında gemi kaçırıldı. en az 10 ülkeye ait savaş gemileri korsanlık olaylarına karşı Somalı kıyılarında operasyonlara katılıyor.

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi Aralık ayında ulusal ve uluslararası organizasyonlara korsanlarla mücadele konusunda Somali karasuları içerisinde de müdahale imkanı sağladı.

1851(2008) sayılı karar ABD tarafından teklif edildi ve bir yıl geçerli olacak.

Editör: TE Bilişim