Modernize edilen Rus deniz  kuvvetlerine güçlü atom denizaltılarından başka yeni dizelli denizaltılar sağlanılyor. Rusya’nın en eski gemi  yapımı işletmesi olan “Admiraltiyskiye verfi” işletmesinde “Rostov-Don” adı konulan büyük dizelli denizaltının yapımına başlandı.3. kuşaktan denizaltıların modernize edilmiş modeli olan   2300 tonlatoluk  bu denizaltının  boyu 76,eni l0 metredir. 57  kişilik  ekibi olan bu tür denizaltının burun bölümünde  6 füzesalar var.l8füze alabilen denizaltı geliştirilmliş lyer belirleme ve bağlantı sistemi  var.

Denizaltı yapımında başta  gelen “Admiralteyskiye verfi” işletmesinde daha şimdiden 300-den çok denizaltı ylapıldı. 41-i  atım denizaltısıdır.  Rusya hükümetbaşkanı yardımcısı Dmitriy Kozak şunları söyledi:                      

“Admiralteyskiye verfi” işletmesi  dünya standartlarına uygun tekneler yaptığı için son yıllarda yabanc ülkelerden binçok sipariş aldı.  20l2-2020 yıllarında devlet tarafından işletmeye  ticaret,araştırma gemileri yapmak siparişleri verilecek, savunma bakanlığı  tarafından toplam tutarı 3 milyar ruble olan savaş gemileri  sipariş edilecek.

Gemi yapımı  korporasyonu başkan  yardımcısı Anatoliy Tükov geliştirilmiş  Rostov-Don  denizaltısının yapımına başlanması gerek işletme  gerekse  deniz kuvvetleri için büyük önemdeki bir olaydır,dedi ve şöyle konuştu:     

20l6 yılına kadar Karadeniz filosu için  geliştirilmiş 6 aded denizaltının kurulması gerekir. Bu zor ise de  başarılabilecek bir iştir.

SP  l000 metrelik derinliklere inebileceği için   kazaya uğrayacak denizaltıların ekip üyelerini kurtarmada  kullanılacak dalgıç aracı ve 4b kuşaktan “Kronştadt” ve Sevastopol “deizaltıları da şimdi “ Admiralteyskiye verfi”  işletmesinde yapılıyor.

Editör: TE Bilişim