Rumlar Şimdi de İsrail'le Petrol Flörtünde 

Rum Yönetimi, Mısır’la imzaladığı anlaşmadan sonra, şimdi İsrail’le de petrol flörtüne girişti  
 
Güney Kıbrıs, Türkiye’yi ciddi şekilde rahatsız edecek girişimler yapıyor. Mısır ile denizde petrol anlaşması yapmak için imza atan Rum Yönetimi, şimdi İsrail ile de buna benzer bir ortaklığın çalışmalarını başlattı.

Güney Kıbrıs ile İsrail’in, iki ülkenin deniz bölgeleri arasındaki münhasır ekonomik bölgenin belirlenmesine ilişkin Mayıs ayından itibaren resmi olarak diyaloğa başlayacakları belirtildi.

Fileleftheros gazetesi, elde ettiği bilgilere dayanarak, doğu Akdeniz petrolleri konusundaki görüşmelerin şimdi ve resmi olarak başlayabilmesine yönelik, Güney Kıbrıs ile İsrail arasındaki ikili ilişkilerin memnuniyet verici bir derecede ilerlediğini kaydetti. 

Güney Kıbrıs’ın, Mısır ile yaptığı anlaşmadan sonra Lübnan ve Suriye ile olan münhasır ekonomik bölgelerin belirlenmesine yönelik müzakerelere gittiğini anımsatan gazete, önümüzdeki haftalar içinde Güney Kıbrıs’ın Lübnan ile hidrokarbon yataklarının belirlenmesine yönelik çalışmaların yapılacağı bölgeye ilişkin ekonomik hakların ve münhasır ekonomik bölgenin düzenlenmesiyle ilgili diyalogların yapılmasının beklendiğini yazdı.

Habere göre, İsrail’in bölgedeki rolü ve İsrail’in - benzer anlaşmalar yapılmasını önlemeye çalışan -  Türkiye ile olan ilişkilerinden dolayı Kudüs ile anlaşmaya varmanın, Güney Lefkoşa için büyük bir önemi var.

Gazete, Türk Deniz Kuvvetleri’nin, geçmişte, güç gösterme çabası içerisinde Güney Kıbrıs ile İsrail arasındaki deniz bölgesine gemi gönderdiğini de anımsattı.
 

Editör: TE Bilişim