MEB güvenliği için yılsonuna kadar gemi alımı öngörülüyor

Rum Savunma Bakanı Fotis Fotiu, Güney Kıbrıs’ın tek yanlı ilan ettiği Münhasır Ekonomik Bölgesinin (MEB) güvenliğinin sağlanması için iki adet açık deniz gemisi alınmasının yıl sonuna kadar gerçekleşmesinin planlandığını açıkladı.

Politis ve diğer gazeteler, Fotiu’nun dün düzenlediği basın toplantısında bakanlığının yapmayı planladığı işlere ilişkin bilgi verdiğini yazdılar.

Habere göre Fotiu, MEB güvenliği konusunda çeşitli ülkelerle, özellikle de Yunanistan ve İsrail’le gerçekleştirilen tatbikat ve işbirliğine de değindi ve savunma alanında çeşitli ülkelerle imzalanan işbirliği anlaşmalarından söz etti.

Fotiu, İtalya Savunma Bakanı’nın Güney Kıbrıs’ı ziyaret edeceğini belirtirken Rum Dışişleri Bakanlığıyla Barış İçin Ortaklık Örgütü’ne üyelik başvurusu konusunda önemli hazırlıklar gerçekleştirdiklerini vurguladı.

Rum Milli Muhafız Ordusu’nun (RMMO) sahip olduğu kullanılmayan cephaneliklerin imhası konusunda İspanyol “Expal Systems” şirketiyle anlaşma imzalandığını hatırlatan Fotiu, askerlik süresinin kısaltılmasının da mümkün olduğunu belirtti.

Yunanistan’da patlak veren ve ucu Güney Kıbrıs’a da uzanan, S-300 füzelerinin satın alınması ve ardından Girit’e yerleştirilerek karşılığında TOR M-1 hava savunma sistemlerinin getirilmesi için rüşvet verilmesi skandalına da değinen Fotiu, Yunanistan’ın bu olaya karışanların taşınmazlarına el koyduğunu, aynı şeyi kendilerinin de yapabileceğini sözlerine ekledi.

Editör: TE Bilişim