Royal Princess gemisi 3,5 Saat Black-Out Oldu

Geçtiğimiz Cuma günü İstanbul'dan hareket edip Mikonos'a giden lüks kruvaziyer gemi Royal Princess'ta 3,5 saat bütün sistemler çöktü...

Geminin sistemlerindeki arızaya neyin sebep olduğu bilinmiyor. SeaNews Turkey'de yer alan habere göre bu konuda araştırma başlatıldı ancak henüz sorunun nedeni öğrenilemedi.

Princess şirketinin en yeni gemisi olan 329 metre uzunluğundaki Royal Princess, geçtiğimiz Mayıs ayında hizmete girmiş ve ilk seferini İstanbul'a yapmıştı.

Gemide bu arızadan ayrı olarak sıhhi tesisatla ilgili sorunlar ve şikayetler olduğu da bildiriliyor. 

Gemideki arızanın Cumartesi günü Mikonos hareketinden sonra Pazar günü (Dün) öğlen saatlerinde meydana geldiği meydana geldiği ve geminin 3,5 saat boyunca Akdenizde hareketsiz kaldığı bildiriliyor.

Kesinti süresince geminin emercensi jeneratörleri devreye girerek tuvaletler gibi temel ihtiyaçlar için enerji üretti ve bu arada da arıza giderilerek sistemlerin geri dönmesi sağlandı.

Gemideki yolculardan birisi ise Facebook sayfasına yazdığı mesajda; 'Gemide geçirdiğimiz 8 gün içerisinde pek çok başka sorunlarımız da vardı, shıhhi tesisat, elektrik sorunları, klima gibi. Ayrıca dün gece Mikonos'tan 4 saat gecikmeli kalktık çünkü demiri vira edemediler' şeklinde ifade kullandı. 

Geminin armatörü Princess Cruises ise açıklamasında arızadan ötürü özür diledi ve kendileri için yolcuların emniyetinin birinci öncelik olduğunu belirtti. 

 

 

Editör: TE Bilişim