Batı’nın mülklerine, yatlarına el koyduğu Rus milyarderler çıkış arıyor. İstanbul’daki ateşkes müzakerelerinde rol oynayan Abramoviç’in iki yatını Bodrum ve Marmaris’e getirmesinin ardından bir süper tekne daha Türkiye’de... Putin’in çocukluk arkadaşı olduğu belirtilen Arkady Rotenberg’in yatı ‘Rahil’, Tuzla’daki Viaport Marina’ya demir attı. Yatın ne kadar kalacağı belirsizken oligarkların ardı ardına dümeni Türkiye’ye çevirmesi dikkat çekti.

Rusya-Ukrayna savaşında yaklaşık iki ay geride kalırken Moskova dünyadan izole edildi. Rusya’ya dönük yaptırımların sayısı 9 bin 72’ye ulaştı. Yaptırımların 5 bin 918’i bireylere uygulanırken Rus milyarder Roman Abramoviç’in lüks yatlarını Türkiye’ye demirlemesinin ardından bir Rus oligarkın yatı daha İstanbul’da görüldü.

Abramoviç’in ardından Rotenberg’in süper yatı ‘Rahil’ Viaport Marina’ya demirledi.Putin'in çocukluk arkadaşı olan, Stroygazmontazh inşaat firmasının sahibi Rotenberg'in süper yatı 'Rahil', Tuzla’ya demirledi.

Rus lider Vladimir Putin’in çocukluk arkadaşı ve judo partneri olduğu bilinen Stroygazmontazh inşaat firmasının sahibi Arkady Rotenberg’in süper yatı ‘Rahil’ Tuzla’ya ulaşarak Viaport Marina’ya demirledi. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Rus oligarkların kendileri ve mal varlıklarının Türkiye’de görülmesinin ardından 26 Mart’ta “Rus oligarklar Türkiye’ye gelebilir ama uluslararası kurallara uymalılar” demişti. 

Editör: TE Bilişim