Romanya'nın 3 direkli eğitim gemisi Nava Scoala Mircea İstanbul'da

Romanya Donanması'na ait 81 yaşındaki 3 direkli yelkenli eğitim gemisi Sarayburnu'na demirledi. Askeri öğrenciler geminin direklerine çıkarak, İstanbul'u selamladı. İçerisinde çok sayıda askeri öğrencinin olduğu gemiye kıyıda bulunan yerli ve yabancı turistler yoğun ilgi gösterdi. Romanya Deniz Kuvvetleri'ne bağlı askeri eğitim gemisi 'Nava Scoala Mircea' sabah 08.00 sıralarında Marmara Denizi'nden İstanbul Boğazı'na giriş yaptı. Dünyada sadece aynı tipte 5 tane bulunduğu belirtilen yelkenli gemilerden biri olan 'Nava Scoala Mircea' Sarayburnu Limanı'na demirledi.

İSTANBUL'U SELAMLADILAR

Gemi limana yanaşırken askeri öğrenciler geminin direklerine çıkarak, İstanbul'u selamladı. Gemiyi Romanya İstanbul Başkonsolosu Adriana Cianba ve beraberindekiler karşıladı.

İLGİYLE İZLENDİ

1938 yılında Hamburg'ta yapımı tamamlanan 82 metre uzunluğundaki 3 direkli eğitim gemisinin güvertesinde çok sayıda askeri öğrencinin olduğu görüldü. 

ROMEN OKUL GEMİSİ İSTANBUL'DA

Denizcilik sektörümüzün gözbebeği şehirlerinden İstanbul, dünya çapında misafirlerini ağırlamaya devam ediyor. Dünyanın en önemli şehirlerinden İstanbul, deniz ticaretinde olduğu kadar deniz turizminde de söz sahibi bir konumda yer alıyor. Romen okul Gemisi İstanbul'a geldi. Gemiyi İstanbul Sarayburnu rıhtımına Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü kılavuz kaptanlarından Kaptan Ali Cömert yanaştırdı. Geminin yanaşmasında kurtarma 2 ve Mehmetçik römorkörleri de görev aldı. İstanbul-Sarayburnu rıhtımında bulunan gemi, İstanbulluların da dikkatini çekti.

KAPTAN ALİ CÖMERT YANAŞTIRDI

Romen okul gemisini, İstanbul Sarayburnu rıhtımına Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü kılavuz kaptanlarından Kaptan Ali Cömert yanaştırdı.

KURTARMA 2 VE MEHMETÇİK RÖMORKÖRLERİ DE GÖREV ALDI

Romen okul gemisinin Sarayburnu rıhtımına yanışmasında Kurtarma 2 ve Mehmetçik römorkörleri de görev aldı. 

5 AĞUSTOS'A KADAR İSTANBULDA KALACAK

Romen okul gemisi 5 Ağustos'a kadar İstanbul'da kalacak.

BİR DÜNYA BAŞKENTİ İSTANBUL

İstanbul, Türkiye'nin olduğu kadar dünyanın da en önemli şehirleri arasında yer alıyor. Hem modern altyapısı hem de tarihi-ekonomik,jeostratejik konumuyla İstanbul, dünya denizciliğine evsahipliği yapmaya da devam ediyor.

Editör: TE Bilişim