SeaNews Turkey'de yer alan habere göre, Kanada’lı römorkör dizayn firması Robert Allan Ltd, Sahil Güvenlik Filosu için yeni nesil, daha yetenekli, ‘Yüksek Dayanıklılıkta Kendini Düzeltebilen Arama Kurtarma Botu’ tasarımını  tamamladı.

Bu yeni tasarım İngiltere Kraliyet Ulusal Filika Kurumu (RNLI) tarafından işletilen "Severn" sınıfı olarak bilinen başarılı benzer gemiler esas alınarak geliştirildi.

Yeni Kanada tasarımı,  RNLI teknesinden çok daha büyük ve özellikle Newfoundland ve Nova Scotia denizlerinde yıl boyunca karşılaşılan en kötü hava koşullarında bile çalışabilecek şekilde tasarlandı.

Yeni tasarım ayrıca  Severn Sınıfında olduğu gibi FRP yerine  alüminyumdan imal edilecek.

Kanada Sahil Güvenlik Teşkilatı, hizmet ömrünün sonuna yaklaşan Arun Sınıfı teknelerin yerini almak üzere bu Sınıf teknelerden 10 adet satın almayı düşünüyor.

Yüksek Dayanıklılıkta Arama Kurtarma Tekneleri, Sahil Güvenlik teşkilatına çok daha hızlı operasyon, daha kötü hava koşullarında çalışabilme imkanı sağlayarak  Arama ve Kurtarma Görevlerindeki imkan ve kabiliyetlerini arttıracak.

Yeni tasarım,  Robert Allan Ltd tarafından 2010 yılından bu yana Kanada Sahil Güvenlik Teşkilatı için  için tamamladığı beşinci yeni tasarım. Yeni kıyısal araştırma gemileri için iki yeni dizayn ve yeni Kirliliğe Müdahale gemileri teslim edildi ve bu gemiler hizmete girdi. Toplamda, bu tasarımlara göre inşa edilen  33 yeni gemi halen Sahil Güvenlik filosuna katılmış durumda.
Buna ek olarak, üç yeni Offshore Balıkçılık Araştırma Gemisi (OFSV) tasarımı Robert Allan Ltd ve Alion Bilim ve İskenderiye VA ve Ottawa Teknoloji arasında bir Ortak Girişim ilişkisi kapsamında geliştirilerek teslim edildi. Bu son gemiler Ulusal Gemi Tedarik Stratejisi kapsamında inşa edilen ilk yeni gemiler olacak ve Kuzey Vancouver’de bulunan  Seaspan Tersaneleri tarafından inşa edilecek.

Yeni Arama Kurtarma Botları kendi kendine düzelebilen 12 Beaufort Kuvvetine kadar istisnai hava koşullarında güvenli çalışma yeteneğine sahip ve 12 metre dalga yüksekliğinde denizlerde görev yapabiliyor..

Geminin ayrıntılar aşağıdaki gibidir:

Tam Boy: - 19.0 metre
DWL Boyu: - 17.5 metre
Kalıp Genişliği- 6.3 metre
Vasatta kalıp derinliği: - 2.58 metre
Nominal Tekne Suçekimi : - 1.67 metre
Güç: - 2.400 kW
Hız: - 23.5 kts

 

Editör: TE Bilişim